Чакаме резултатите от проверката на европрокуратурата в редица топлофикационни дружества

...
Чакаме резултатите от проверката на европрокуратурата в редица топлофикационни дружества
Коментари Харесай

Министър Карамфилова: Чакаме резултати от проверка на европрокуратурата в редица топлофикации

Чакаме резултатите от инспекцията на европрокуратурата в редица топлофикационни сдружения в страната. Европейската прокуратура има своите проекти и тя е способената, с цел да извърши инспекцията. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова.

" Ние като министерство и структурите, цялата информация, която е изискана е предоставена, оказваме интензивно подпомагане. Освен това, смятам че на този стадий, защото тече такава дейна инспекция, не е редно да се вършат каквито и да било мнения и тълкования, още по-малко внушения. След като те приключат своята работа, резултатите ще бъдат взети и подхванати при нужда съответните ограничения ", изясни екоминистърът.

Карамфилова не е знаела за такава инспекция, само че е знаела, че е правена такава през 2021 година от българската прокуратура.

" Проблемът, който на процедура съществува, е разпознат още от далечната 2017 година Забелязва се, че има понижаване на коефициенти, които са показани от съответните оператори, което дава индикация за понижаване на излъчванията на парниковите газове. Цялата информация е предоставена на нашата прокуратура ", сподели Росица Карамфилова.

По думите ѝ, всеки оператор би трябвало да има позволение за излъчвания с парникови газове и проект за мониторинг, който се издава от Изпълнителната организация по околна среда. Освен това, когато операторът съобщи, че примерно ще работи с въглища, той дефинира своите коефициенти по лабораторни разбори. Има акредитирана лаборатория, която ги подава. Следващият стадий е, когато операторът изготвя отчет и има верификатори, които още веднъж са под акредитация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР