Чакали настъпват от крайните в престижните квартали на Бургас, а

...
Чакали настъпват от крайните в престижните квартали на Бургас, а
Коментари Харесай

Чакали плъзнаха из Морската градина на Бургас

Чакали настъпват от крайните в влиятелните квартали на Бургас, а към този момент плъзнаха из Морската градина в регионалния център. Хищниците кръстосват региона сред Пантеона и Флората, обществените мрежи изобилстват от фрагменти на животни, снимани в парка, до огражденията за кучета, а очевидци описват, че четириногите разбойници към този момент умерено се разхождали и по крайбрежната алея.

Председателят на ловно – рибарско сдружение „ Лебед “- Бургас Невен Каравасилев прикани еколози, ловци, общински и държавни институции да обединят старания, с цел да се оправят с нашествието на чакали в урбанизираните територии на Бургас.

„ За страдание в този момент вървим след казуса. Говорили сме доста пъти на тази тематика в годините. Алармирах Радостина Ценова от „ Българска фондация биоразнообразие ” и тя разумно изпадна в суматоха. Чакалите идват от Атанасовското езеро, а там сега стартира гнездови интервал. Трябва да се вземат ограничения за съкращаване на полулацията на хищника “, сподели той пред публицисти. И направи предложение: „ В Атанасовското езеро би трябвало да има рейнджър, който да има пълномощия, умения и познания да контролира числеността на чакалите още в зародиш “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР