Чакахме до петък решението на Общинския съвет с надеждата, че

...
Чакахме до петък решението на Общинския съвет с надеждата, че
Коментари Харесай

Нено Димов: Трябва да разделя емоционалното си желание за лъвчетата, от възможностите, които ми дава законът


Чакахме до петък решението на Общинския съвет с вярата, че ще бъде в друга посока. Още през вчерашния ден разпоредих инспекция на изискванията, които има в Пазарджик и Районната ревизия по околна среда и БАБХ направиха протокол, който получих през днешния ден сутринта. В него се споделя, че на този стадий там има условия, което ми завързва ръцете.

Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов, който излезе пред постройката на Министерски съвет, където се организира митинг в отбрана на лъвчетата Терез и Масуд да бъдат изпратени в Холандия, а не в пазарджишкия зоопарк, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Не мога да подхваща дейности по закон. Очаквам през днешния ден да получа повече информация. Днес в министерството работи екипът и на правна дирекция и на Национална работа отбрана на природата, с цел да забележим какви са опциите при по този начин създалата се обстановка за реагиране. Аз би трябвало да разделя чисто прочувственото си предпочитание тези лъвчета да имат най-хубавото, от това, което като благоприятни условия ми дава законът. Ако не бъдат спазени условията на закона, действието е едно, само че в случай че бъдат – аз няма да имам опция да подхваща други дейности “, добави министърът.

„ Казах, че ще направя всичко допустимо, в случай че е належащо. Защото в края на краищата аз съм задължен с изключение на прочувствено и човешки, да подходя и като институция, а институциите би трябвало да съблюдават закона, не споделям, че хората не би трябвало да го съблюдават и по тази причина и сега продължава работата в министерството да забележим какви са опциите при по този начин създалата се обстановка от петък и от инспекциите, които са станали през вчерашния ден, с цел да можем да създадем оптимално положителното решение “, означи Димов.

Не ни устройва това, което дава обещание министърът, съобщи представител на „ Четири лапи ”, който изясни, че сутринта персонално министър председателят Бойко Борисов е поел ангажимент да спомага двете животни да заминат за Холандия във допустимо най-бързи периоди. Разград по закон нямат право да отглеждат лъвове въобще. В Пазарджик нямат условия сега да отглеждат тъкмо тези две животни, които са заболели. Играем си със здравето на лъвчетата сега, добави представителят на „ Четири лапи ”.

След изказването на екоминистъра множеството, пристигнало под прозорците на Министерския съвет, стартира да скандира към Димов: “Оставка “.

БГНЕС напомня, че преди дни от интернационалната неправителствена организация за отбрана на животните „ Четири лапи “ обявиха, че Българска организация по сигурност на храните бави заминаването на лъвчетата Терез и Масуд за Холандия и излага здравето им на сериозен риск. Природозащитниците приканиха за намесата на премиера Бойко Борисов и министъра на околната среда и водите Нено Димов за бързо решение на проблема в интерес на животните.

„ Има сериозен напън върху Българска организация по сигурност на храните да бави издаването на транспортни документи за избавените от разградския зоопарк лъвове, като по този метод се обслужват ползите на Община Разград, е безапелационната позиция на организацията за отбрана на животните. Още преди Нова година, след среща с министър-председателя Бойко Борисов и министъра на околната среда и водите Нено Димов, от българския офис на интернационалната организация оповестиха, че приготвят заминаването на двете дребни лъвчета Терез и Масуд за избавителен център в Холандия, профилиран в грижата за огромни котки със здравословни или поведенчески проблеми. Заедно с тях трябваше да бъде превозен и 3-годишният лъв Асен, който организацията избави от сигурна гибел от зоопарка в Разград през ноември предходната година “,заявяват от „ Четири лапи “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР