Чака ни доста сериозна среща с Босна и Херцеговина, но

...
Чака ни доста сериозна среща с Босна и Херцеговина, но
Коментари Харесай

Валентин Димов: Чака ни сериозна среща с Босна и Херцеговина, но смятам, че ще се поздравим с победа в неделя

Чака ни много сериозна среща с Босна и Херцеговина, само че считам че ще я преодолеем и ще се поздравим с победа в неделя. Това сподели на конференция в Бургас капитанът на националния ни тим по тенис за мъже Валентин Димов.

Събота и неделя в Бургас ще се играе мач България против Босна и Херцеговина от Световната група I за купа " Дейвис ". Двубоят ще е в залата на тенискорт " Авеню ".

" Познаваме добре състава на Босна и Херцеговина. С някои от техните играчи съм играл, когато бях деен играч, а и множеството от нашите момчета имат мачове с огромна част от босненския състав. Това обаче не би трябвало да ни дава мотив за подценяване или пък да считаме, че ще бъде елементарно реализуем мач ", разяснява Димов.

Той добави, че момчета са на линия, упражняват интензивно, и че всички са подготвени да се включат, както на мачовете по единично, по този начин и за двойки.

" Националният ни отбор направи исторически героизъм, тъй като за първи в историята си игра в Световна група 1 на отборния шампионат, който има история повече от век. След провалянето от Казахстан идващият ни противник събота и неделя в Бургас ще бъде отбора на Босна и Херцеговина, с който България ще се бори да резервира своето място в Световна група 1 ", съобщи техническият шеф на Българската федерация по тенис Йордан Божинов.

При триумф над Босна и Херцеговина, България ще резервира мястото си в Световна група I, а при проваляне ще изпадне в Световна група II. Националите ни влязоха в елитната група на шампионата с повече от 100 години история през февруари след победа над Нова Зеландия с 3:1.

Капитанът на мъжкия тенис тим на Босна и Херцеговина Зоран Зърнич, благодари на домакините за гостоприемството и описа защо се готвят при визитата си на бургаския Тенис клуб " Авеню ".

" От събота в сме в Бургас, упражняваме всеки ден. Дойдохме по-рано, с цел да се приспособяваме към изискванията, които предлага кортът и залата, в която ще играем. Тук сме с най-хубавия състав. Двата тима се познават доста добре. Нашите играчи са се срещали с най-хубавите състезатели на българския тим, по този начин, че чакам да се получат забавни и хубави мачове през уикенда. Предполагам, че мотивацията ще бъде на висота ", сподели Зърнич.

" Това е мач на елиминация. Залогът е огромен и се надявам да се получи хубава игра. Тук значимото е, че който загуби отива в по-ниска група, а задачата е това да бъде избегнато. Ние ще дадем най-хубавото, на което сме способни. Имаме умел тим с помощта, на който се надявам да осъществим нашите цели ", добави треньорът на отбора.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР