Чаби Алонсо потвърди за решението си да остане начело на

...
Чаби Алонсо потвърди за решението си да остане начело на
Коментари Харесай

Официално: Чаби Алонсо остава в Леверкузен още един сезон

Чаби Алонсо удостовери за решението си да остане отпред на Байер (Леверкузен). Така той пропуща опцията да поеме Ливърпул или Байерн (Мюнхен), които го желаеха в редиците си от лятото и бяха влезнали в договаряния с него.
Прочетете още
“Не съм приключил работата си в Байер. Искам да оказа помощ на клуба, на играчите да се развиват, а и шефовете постоянно са се държали добре с мен. Тук повярваха в мен. Тук е фантастично и аз съм задължен да продължа. Все още съм млад треньор и считам, че сега това е най-хубавото решение за бъдещето ми. Сигурен съм в това ”, съобщи 42-годишният треньор.

“През сезона до момента имаше голям брой спекулации по отношение на бъдещето ми. Досега имахме толкоз доста мачове и бях ангажиран. Но по време на миналата пауза използвах свободното време, с цел да обмисля нещата и да взема решение. През предходната седмица имах отлична среща с шефовете и ги осведомих, че желая да остана. Това е верният метод, с цел да продължава да се развъртвам като треньор. "

“Освен това в Байер разполагам с отличен екип, които всеки ден ми оказват помощ да ставам по-добър треньор. А и футболистите ми дават толкоз доста аргументи, с цел да продължа да имам вяра в тях и отбора като цяло. Усещам, че не съм си приключил работата тук. "

По принцип Алонсо има контракт с “аспирините ” до края на сезон 2025/26 година Според информациите през лятото на 2025 година в договора му ще се задейства уговорка, съгласно която той ще може да си тръгне като свободен сътрудник.

В момента испанецът води Байер към купата в Бундеслигата, като осем кръга преди края има стабилен задатък от 10 точки пред втория Байерн. Отделно съставът е на четвъртфинал в Лига Европа и е на полуфинал за Купата на Германия.

Чаби Алонсо води Леверкузен от октомври 2022-ра година насам.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР