Ч ерногорският премиер Здравко Кривокапич съобщи, че Веселин Вельович, съветник

...
Ч ерногорският премиер Здравко Кривокапич съобщи, че Веселин Вельович, съветник
Коментари Харесай

Арестуваха съветник на президента на Черна гора при сблъсъци в Цетине

Ч ерногорският министър председател Здравко Кривокапич заяви, че Веселин Вельович, консултант на президента Мило Джуканович, е задържан по отношение на безредиците в Цетине.

Според РТЧГ са задържани още петима души.

"Информирам обществеността, че бързата полицейска акция, която поръчах, преди малко бе сложила белезници на Веселин Вельович ", сподели Кривокапич в Twitter. Вицепремиерът Дритан Абазович разгласява видео в Twitter, в което споделя, че е видял Веселин Вельович и група депутати от Движение за права и свободи да правят офанзива против полицията тази заран.

Напрежението в Цетине е разследване от интронизацията на митрополит Черногорско-приморски Йоаникий в Цетинския манастир, за която той и сръбският патриарх Порфирий дойдоха с хеликоптер, с цел да не влязат в контакт с протестиращите, осведоми БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.

Докато православната вяра е преобладаващата в Черна гора, критиците упрекват Сръбската православна черква, че служи на ползите на Белград, разяснява Агенция Франс Прес. А държавното управление, което пое властта в края на 2020 година, е упреквано от съперниците си, че е прекомерно покрай църквата.

Коментатори напомнят, че съвсем една трета от 620-ге хиляди поданици на Черна гора се разпознават като сърби, а някои от тях даже отхвърлят да признаят независимостта на Черна гора.

Противниците на интронизацията издигнаха барикади в събота, с цел да блокират пътищата за достъп до Цетине. Демонстрантите скандираха "Това не е Сърбия! " и "Да живее Черна гора! " на основния път, свързващ Цетине с столицата Подгорица в събота. Мнозина прекараха нощта към запалени огньове, с цел да се стоплят, заяви сътрудник на Агенция Франс Прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР