Centre of Kherson right now — Pjotr Sauer (@PjotrSauer) В

...
Centre of Kherson right now — Pjotr Sauer (@PjotrSauer) В
Коментари Харесай

„Днес е исторически ден“. Херсон празнува влизането на украинската армия


Centre of Kherson right now

— Pjotr Sauer (@PjotrSauer)

В петък радостни поданици посрещнаха украинските войски, пристигнали в центъра на Херсон, откакто Русия изостави единствената районна столица, която завладя от началото на нашествието си през февруари.

„ Днес е исторически ден. Връщаме си южната част на страната, връщаме си Херсон “, съобщи украинският президент Володимир Зеленски във вечерно видеообръщение.

„ Към момента нашите бранители са в покрайнините на града и сме доста покрай влизането в него. Но специфичните елементи към този момент са в града “, сподели той.

Зеленски посочи, че в града са навлезли специфичните елементи и прикани съветските бойци в региона да се предадат в плен, тъй като това е единственият им късмет за избавление:

„ Искам особено да се обърна към тези съветски бойци, наемници и колаборационисти, които бяха изоставени в Херсон и други южни градове. Единственият ви късмет за избавление е да се предадете в украински плен. Гарантираме, че ще се отнесем към вас в сходство със закона и интернационалните правила. А на тези съветски бойци, които са се преоблекли в цивилни облекла и са се скрили някъде, желая да кажа  – в това няма смисъл. Не протакайте! Така или другояче, ще ви намерим. Доброволното предаване в украински плен е единствената опция за всички окупатори! “.

Действията по разминиране на местата, напуснати от съветските сили, ще стартират допустимо най-скоро, сподели още украинският президент.

Видео фрагменти демонстрираха локални хора по улиците, развяващи националния байрак на Украйна и скандиращи при идването на войските на Киев.

This is how I can see my aunt from Kherson region for the first time in 9 months – in a video hugging a Ukrainian soldier. She even doesn’t know to have become an internet star
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР