Celsius Network, крипто заемодател, който вече не функционира, представи съвместно

...
Celsius Network, крипто заемодател, който вече не функционира, представи съвместно
Коментари Харесай

Celsius Network продава всичките си алткойни и купува Биткойн, и Етериум

Celsius Network, крипто кредитор, който към този момент не действа, показа взаимно предложение за метаморфоза, с цел да позволи неуредените си вземания и лихви по глава 11 от Кодекса за банкрута.

Като част от проекта Celsius желае утвърждение от съда за превръщане на всички притежавани алткойни, като се изключи тези, предопределени за сметки за задържане или предпазване, в Биткойн и Етериум .

Конвертирането, което е планувано да стартира на 1 юли, в случай че бъде утвърдено, ще бъде осъществено с старания за реализиране на оптималната стойност.

Решението на Celsius да конвертира всички алткойни в Биткойн и Етериум служи на стратегически цели по няколко аргументи. На първо място, то разрешава на компанията да рационализира интервенциите си, като се концентрира върху двете най-популярни и скъпи криптовалути .

Това усъвършенстване опростява ръководството на наличностите от криптовалути на Celsius и евентуално понижава разноските, свързани с притежаването и ръководството на разнообразни алткойни .

Второ, Биткойн и Етериум са необятно приети и се търгуват на крипто пазарите, което подсигурява по-висока ликвидност спрямо множеството алткойни.

Като държи Биткойн и Етериум, Celsius може елементарно да купува и продава тези криптовалути, без да се тормози за ликвидността на други алткойни.

Въпреки това Дейвид Адлер, юрист, представляващ клиентите на Celsius, изрази опасения по отношение на оферти от компанията проект за метаморфоза. В изказване Адлер твърди, че проектът нарушава законите за потребителското кредитиране както на щатско, по този начин и на федерално равнище.

Възраженията на Адлер са свързани най-много с третирането на вземанията на дребно, които длъжниците са избрали да уреждат посредством режим на приспадане.

Според Адлер, макар че длъжниците изискват връщане на заемите, те не демонстрират желание да изпълнят договорните си отговорности, като върнат обезпечението на кредитополучателите. Адлер твърди, че това съставлява очевидно нарушаване на законите за потребителското кредитиране.

Освен това Адлер подлага на критика Celsius, че компанията не е съумяла да се свърже с групата кредито получатели за интервал от шест до седем седмици. Той счита, че по-нататъшното удължение на изключителните права е безпричинно и че Celsius би трябвало да показа “причина ”, с цел да обоснове всяко удължение.

Въпреки че Официалният комитет на необезпечените кредитори на Celsius Network към този момент е одобрил проекта, страните, които се опълчват, имат опция да подадат писмени възражения по електронен път до съда.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР