CATCHLBALL/КЕЧБОЛ е игра с топка в която се съчетават елементи

...
CATCHLBALL/КЕЧБОЛ е игра с топка в която се съчетават елементи
Коментари Харесай

Какво представлява играта кечбол

CATCHLBALL/КЕЧБОЛ е игра с топка в която се съчетават детайли от ВОЛЕЙБОЛ, ХАНДБАЛ И НАРОДНА ТОПКА. Правилата са опростени и може да се играе от всяка жена. Липсата на комплицираните техники от волейбола вършат играта налична от всички дами даже и без характерна спортна подготовка. Всеки тим е построени от 6 индивида. По време на играта един против различен застават 2 тима по 6 индивида, които си подават топката между тях и се стремят да трансферират топката над мрежа и да отбележат точка в противниковото поле! Играят се геймове до 21 точки.

Играта е основана през 2005 година от Офра Абрамович в Израел и през годините набира все по огромна известност в света.

Лигата Маманет си е сложила за цел да възпита спортната просвета измежду майките и посредством тях да влияе върху децата и фамилиите в страната и по света.

Маманет съчетава спортни действия и физическа подготовка, персонален образец, спортно обучение, социализация и дава опция на всяка майка да се занимава със спорт.

Маманет се трансформира в спортно придвижване, което посредством правилата на спорта възпитава младите и демонстрира посредством личенн образец, че всяка майка може. Това е и мотото на Маманет!

В България играта се практикува от няколко години. Целта на тима по КЕЧБОЛ - СОФИЯ е да разпространява играта в България и да притеглим повече дами като се изградят повече тимове и се сътвори ЛИГА МАМАНЕТ - БЪЛГАРИЯ както редица други страни са създали. Лигата ще взе участие в национални и интернационалните надпревари, ще провежда и подкрепя редица мероприятия, ще застава зад дела и така нататък Заниманията по Кечбол се организират в София в спортния комплекс на ЧУ “Свети Георги”. Засега всеки Вторник от 20:30 ч.

Организатор на заниманията е госпожа Вали Зайдман а треньор на тима е господин Васил Христев, Phd. За повече информация можете да посетите нашата Facebook страница – Маманет София, България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР