Carlsberg се приближава до целта си да продава бира в

...
Carlsberg се приближава до целта си да продава бира в
Коментари Харесай

Carlsberg работи върху въвеждането на първите бирени бутилки от хартия

Carlsberg се доближава до задачата си да продава бира в хартиени бутилки. Датската компания разгласи през вчерашния ден два нови прототипа за преработване на шишето от дървесни нишки и се надява това да способства за едно стабилно произвеждане, написа CNN Business.

Едната версия е облицована с рециклируема бариера от PET фолио, с цел да не прониква бирата в материала. Другата употребява 100% био основана бариера от PEF фолио. Те следва да бъдат тествани.

За Carlsberg нововъведението е метод да понижи въздействието си върху околната среда и да показа на потребителите забавен нов вид.

Бутилките от нишки са по-добри за природата от алуминия или стъклото, тъй като се добиват по резистентен метод, по който материалът има " доста едва въздействие върху индустриалния развой ", изяснява Мириам Шингълтън, вицепрезидент по разработките в компанията.

" Енергията и успеваемостта на технологията, която използваме понижават въглеродните излъчвания спрямо други индустриални процеси ", споделя тя.
 Снимка 447200
Източник:

От Carlsberg стартират работа по новия вид опаковки още през 2015 година, само че към момента считат, че има няколко години преди да излязат на пазара. Една от аргументите, които лишават толкоз време за създаването на ефикасна хартиена бутилка, е тъй като компанията би трябвало да се увери, че новата опаковка не трансформира усета на газираната напитка и тъй като типовете материали, които търси, като полимера, който би трябвало да е на биологична основа не се оферират в комерсиалната мрежа.

За да се развива сполучливо процесът, Carlsberg си партнира с специалисти по пакетиране и други компании в плана " Общност на хартиените бутилки " в съдействие с Pabocco, водещ производител на хартиени опаковки. Те обявиха, че сплотяват старания с Absolut, Coca-Cola и L`Oréal. Добавят също, че може и други сътрудници да оказват помощ за увеличение на търсенето на главните материали, от които се нуждаят.

Усилията на компанията в посока понижаване на отпадъците не са нови. През 2018 година датската пивоварна стартира редица усъвършенствания, измежду които по-екологично мастило за етикети и новаторското " Snap Pack " решение, при което кеновете в мултипак опаковките се лепят, вместо да се опаковат в пластмасово фолио.

Carlsberg не е единствената компания, която демонстрира креативност в тази посока.

Unilever е тествала шампоани, наподобяващи сапунени барчета, четки за зъби от бамбук, картонени дезодорантни стикове и опаковки за многократна приложимост, с цел да реализиран задачите си за резистентност. От друга страна, PepsiCo и Coca-Cola имат общи проекти да стартират да продават вода в алуминиеви кутии, с цел да понижат потреблението на пластмасови опаковки. Adidas пък направи напълно рециклируеми маратонки.
 Продажбите на бира в България падат с 5%
Продажбите на бира в България падат с 5%

480 милиона лв. е оборотът в бранша през 2018 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР