[careerhunt.eu] Още по темата Софтуерна сделка от Москва, през Сингапур

...
[careerhunt.eu] Още по темата Софтуерна сделка от Москва, през Сингапур
Коментари Харесай

Естония започна глобално търсене на IT кадри

[careerhunt.eu] Още по тематиката
Софтуерна договорка от Москва, през Сингапур до София

Компанията на серийния бизнесмен Сергей Белоусов Аcronis купи българската " Т-софт " за наеме 300 софтурени експерти
24 авг 2018
Да си измислиш страна

В свят, в който предишното е по-силно от бъдещето, може ли да съществува страна, отдадена на разрешаването на общите ни проблеми?
24 авг 2018 Естония стартира държавна самодейност по намирането на IT фрагменти за естонските компании. Инициативата, която се реализира под името " Career Hunt " ( " На лов за кариера " ), има за първична цел да откри 20 IT експерти. Те ще могат да аплайват на уеб страницата до 23 септември, след което в края на ноември и началото на декември ще получат 5-дневен напълно заплатен престой в Естония, с цел да се срещнат със страната.

Балтийската страна, известна като една от най-напредналите в цифрово отношение страни в света, страда от апетит за IT експерти, които да продължат да развиват софтуерната екосистема в страната. Сред фирмите, които търсят експерти посредством програмата, са както международно известни компании като Skype, по този начин и напълно локални компании като Taxify. Общо 12 компании се включват в началния стадий на самодейността.

Добре пристигнали в Естония

Избраните 20 ще прекарат пет дни в Естония сред 28 ноември и 2 декември. Пътуването е ол-инклузив, т.е. всички разноски ще бъдат поети от организацията Work in Estonia. По време на пътуването експертите ще посетят центъра за киберзащита на НАТО, ще се срещнат с представители на стартъп екосистемата в Естония и евентуални работодатели. Самото избиране за пътуването обаче не значи наложително назначение на работа.

Според уеб страницата на Career Hunt, за момента се търсят единствено IT експерти, само че скоро описът ще бъде уголемен и ще бъдат търсени хора от целия свят и за други браншове в страната, където има дефицит на квалифицирана работна ръка.

Желаещите да прегледат съответните предложения за работа и да аплайват могат да го създадат на https://careerhunt.eu. Организацията Work in Estonia, която работи върху решаването на проблемите на страната с дефицита на експерти в разнообразни области, сега има на уеб страницата си близо 500 предложения за работа, които не са лимитирани в IT бранша.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР