Cardano е на прага на значителна трансформация с предстоящото настъпване

...
Cardano е на прага на значителна трансформация с предстоящото настъпване
Коментари Харесай

Ето какво трябва да знаем за следващата голяма актуализация на Cardano

Cardano е на прага на забележителна промяна с идното настъпване на ерата " Voltaire ". Тази фаза предвещава цялостна смяна към децентрализация и ръководено от общността ръководство на блокчейн мрежата. 

Представлявайки последния стадий в пътната карта за развиване на Cardano ( ADA ), ерата Voltaire ще реализира визията за самоподдържащ се децентрализиран протокол. В ход са многочислени начинания за улеснение на прехода на Cardano към мрежа, ръководена от общността, в това число осъществяването на предлагането CIP-1694.

CIP-1694 поставя основите на децентрализираното ръководство на блокчейна на Cardano. То има за цел да сътвори Конституционен комитет, делегирани представители и публични процедури за предложение и гласоподаване на усъвършенствания на мрежата. Това предложение бележи основен стадий в прехвърлянето на контрола върху мрежата от Фондация Cardano (CF) и Input-Output (IO) към световната общественост.

С предстоящото пускане на CIP-1694, планувано за първото или второто тримесечие на 2024 година, ерата на Voltaire е на път да трансформира Cardano в една от пионерските огромни блокчейн вериги за реализиране на същинска децентрализация. Този колосален преход е на път да преобрази пейзажа на цялата блокчейн промишленост.

Ролята на Фондация Cardano (CF)

По отношение на отговорностите на CF след отстъпването на ръководството на общността, Фредрик Грегард, основен изпълнителен шеф на CF посочи, че Фондацията към този момент е възприела “ ” метод преди Voltaire. Тя не упражнява надзор върху паричната политика и не направлява развиването на блокчейнът , за разлика от нормалната роля, която играят други блокчейн фондации.

В интервала след Voltaire обаче този метод ще бъде уголемен. Фондацията ще се намеси, с цел да поеме опасности и инициативи, от които комерсиалните субекти биха могли да се въздържат, като да вземем за пример превъзмогване на пропуските, които пораждат от жизненоважни планове с висок приоритет, които може да не са стопански жизнеспособни.

“ “, изясни Грегард.

CF към този момент взе участие в начинания, свързани с комерсиалните марки, отбраната на потребителите и битката с измамите. След появяването на Voltaire тази защитна роля ще продължи да бъде поддържана от Фондацията.

В допълнение към запълването на оперативните празноти, Грегард планува CF да одобри ролята на делегиран представител след Voltaire. Делегираните представители, или “dReps ”, са субекти, които покачват качеството на управническите решения посредством пълномощията, предоставени от потребителите, които им делегират своите токени.

Грегард планува присъединяване на CF във формулирането на конституция на Cardano, в която да залегнат главните полезности и бъдещата траектория на мрежата. Той също по този начин планува Фондацията да служи като член на конституционния комитет след Voltaire, защото тази роля е в тясно сходство с задачата на Фондацията.

Като цяло Грегард не планува фрапантна смяна в отговорностите на Фондацията след Voltaire, защото CF ще продължи да се стреми да извършва ролята на котва на доверието, откакто ръководството премине в ръцете на общността.

В отговор на неправилните схващания на обществеността и с по-голяма изясненост предавайки отличителната стойност на Cardano, Грегард акцентира метода на Фондацията към главните области на фокус – оперативна резистентност, обучение и приемане.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР