Campus X в Младост се очертава като най-големия в Югоизточна

...
Campus X в Младост се очертава като най-големия в Югоизточна
Коментари Харесай

Основателите на Телерик създават хай-тек инкубатор

Campus X в Младост се обрисува като най-големия в Югоизточна Европа

В България има софтуерни бизнесмени, които могат да доближат и надминат триумфите на Телерик, обявиха създателите на компанията при анонса на инкубатора Campus X

Основателите на Телерик – Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Светозар Георгиев – построяват най-големия частен развъдник на софтуерни компании и гений в Югоизточна Европа. Той ще е основан в Младост и ще включва започващи и към този момент одобрени софтуерни компании, ментори, специалисти и венчър вложители.

С плануваното поетапно разширение до пролетта на 2019 година, Campus X ще обгръща четири съвременно оборудвани здания в кв. Младост с обща повърхност 18 000 кв. м и потенциал над 1000 работни места, което го трансформира в най-големия частен развъдник за технологии и гений в България и района.

„ В България има софтуерни бизнесмени, които могат да доближат и надминат триумфите на Телерик. Но с цел да не бъде това изолиран случай, а непрекъснат градиращ развой, е належащо фирмите да живеят в среда, която обезпечава условия за шерване на опит и хрумвания и основаване на скъпи контакти. Затова взехме решение да изградим Campus X – жива, интегрирана и работеща екосистема “, съобщи Бойко Яръмов, съосновател на Campus X и Телерик Академия на среща с публицисти в офиса на компанията.

Още преди формалното разкриване в Campus X към този момент живеят редица софтуерни компании с обща пазарна оценка от към 50 млн. евро и с упоритости да трансформират сфери като опазване на здравето, обучение, превоз, логистика и офис пространства.

Първата фаза от стартирането на кампуса към този момент е в ход. Тя включва общо 200 работни места под формата на частни офиси за започващи и към този момент одобрени компании, както и споделени пространства за организации в начален стадий и експерти на свободна процедура. Кампусът ще предлага на своите жители също зали за срещи, профилирани места за телефонни диалози, съвременно оборудвани кухня и бани, закрити и открити паркоместа, както и достъп до кафене и магазин за техника в амата постройка.
още по тематиката
В идващите етапи на развиване, които предстоят до края на 2018 година и напролет на 2019 година, Campus X ще се разшири поетапно с още 3 здания. Така общата му повърхност ще доближи 18 000 кв. м и ще включва над 1000 работни места, зали за срещи, отдих и развлечение, зелени площи.

Освен с съвременно пространство за работа, жителите на Campus X ще разполагат и с достъп до обучителни стратегии и гений, сполучливи експерти в области като финанси, право, човешки капитал, маркетинг, ръководство на артикули и други Заедно с това те могат да контактуват непосредствено с създателите на Телерик и тяхната професионална мрежа, с венчър вложители и ментори от бизнеса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР