БЗНС-София няма да подкрепи Васил Терзиев за кмет на столицата,

...
БЗНС-София няма да подкрепи Васил Терзиев за кмет на столицата,
Коментари Харесай

БЗНС-София не иска Васил Терзиев за кмет, земеделците застават зад проф. Вили Лилков

БЗНС-София няма да поддържа Васил Терзиев за кмет на столицата, без значение че тази земеделска партия през април се включи в обединението от обединения, подкрепящи ПП-ДБ.

" Не можем да подкрепим човек, чиито предшественици са убивали нашите татковци ", декларирали по време на съвещанието в понеделник наследници на репресираните. Това описа регионалният ръководител на БЗНС-София-град Валерия Кардашевска, представена от " Труд ".

Величко Велев, който е бил в лагера " Белене ", сбито декларирал: " За него не желая да приказвам ".

“За Български земеделски народен съюз е неприемливо да взе участие в налаганата реституция на първенците на Държавна сигурност. Това за нас не са исторически обременености, а отсъдена задача на съюзa ни - да браним демокрацията в България ”, се показва в декларация на БЗНС-София.

 

Сред земеделците към този момент се чуват и гласове за оставка на националния водач на организацията Илия Зюмбилев, който неотдавна е регионален шеф на Пловдив. Причина за недоволството против него е, че се опитвал да прокарва решенията на ППДБ измежду Български земеделски народен съюз и да постанова техни претенции.

Ето цялостния текст на декларацията:

Декларация на БЗНС-София

Софийската градска организация на Български земеделски народен съюз изрично застава зад кандидатурата на проф. Лилков за кмет на нашия град.

Убедени сме, че София би трябвало да бъде ръководена от потвърден демократ, експерт и потвърдил се политически престиж.

Ние като членове на съюз, минал през репресиите на редица ръководещи, знаем цената на опитите с демокрацията. Не можем да допуснем реституция на елита на комунистическата власт. Свидетели сме по какъв начин някогашният режим се възвръща посредством ресурсите и наследниците си.

Ние дадохме доста с цел да отвоюваме справедливост на страната ни да е демократична и свободна. Хилядите жертви – николапетковисти от Български земеделски народен съюз са емблема за българския антикомунизъм. И през днешния ден още веднъж сме на страната на народовластието и против опитите на левите сили – някогашните български комунисти да внедряват хибридни облици в дясното пространство.

Смятаме, че Васил Терзиев е допустим претендент единствено за някогашните комунисти и нереформираната левица. Изненадващата му поява като претендент от коалиция ПП-ДБ е провокация към демократичната общественост. За Български земеделски народен съюз е неприемливо да взе участие в налаганата реституция на първенците на Държавна сигурност. Това за нас не са исторически обременености, а отсъдена задача на Съюза ни! Да браним демокрацията в България.

Ние от Български земеделски народен съюз се причисляваме към построяването на обединена десница в София. Убедени сме, че кандидатурата на проф. Вили Лилков има управническия капацитет и силата на политическия морал с цел да бъде сплотяващ фактор за десните хора на идните локални избори.

Познаваме и сме работили с ДСБ и проф. Лилков в София от години. Той е търпелив сътрудник за организационна работа и е наш съмишленик в политическата ни идеология на български демократи. Виждали сме го и знаем по какъв начин реагира в сериозни обстановки, по какъв начин отстоява правила и пази позиции. Нещо, което левият претендент на демократичната коалиция В. Терзиев не е потвърдил и остава политически чужд.

Не на последно място, проф. Вили Лилков познава проблемите и капацитетите на София. В неговите ръце градът ни ще бъде ръководен умно и съвременно.

Вили Лилков е кадърен да организира нужните за София промени, в дух на единодушие и резистентност. Революционният жар на смяната воден от не потвърдили се хора с компрометирана известност е рецепта за неуспех.

Градът ни се нуждае от ефикасна власт на потвърдени демократи.
София е нашият град, по тази причина и проф. Вили Лилков е нашият претендент!

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР