БЗНС е възмутен от опита на служебния кабинет да дискредитира

...
БЗНС е възмутен от опита на служебния кабинет да дискредитира
Коментари Харесай

БЗНС: Властта на Радев цели да отстрани всички водещи медици - овладели пандемията

БЗНС е засегнат от опита на служебния кабинет да дискредитира българските лекари от първа линия на Ковид пандемията.
През миналите месеци и към този момент години светът беше вцепенен от една от най-ужасяващите пандемии. България също беше изправена пред стряскащите провокации от цялостно затваряне на икономическите браншове до физическа обсада на жителите. Тежките провали не постоянно получаваха добър държавнически отговор. Навсякъде по света бяха тествани разнообразни социално-икономически и медицински ограничения за превъзмогване на следствията от пандемията.
Докато човечеството вцепенено пред очите на непознатата опасност очакваше направата на избавителните ваксини, а управляващите опитаха разнообразни тактики за справяне, единствено една група хора си бяха на мястото и водеха същинската борба за човешкия живот – хората с белите престилки. Това беше единствената смела и съответна "армия " против Ковид – от доброволците до лекарите. Изтощени, постоянно инфектирани и изцяло изолирали се от персоналния си живот, медиците непрекъснато спасяваха пациентите си.

Болница „ Пирогов “ беше водеща в борбата с пандемията

Лекарите от тази болница, наред с другите си сътрудници от страната, бяха същинските български герои.
Днес вместо самопризнание и признателност против тях се изправи репресивната машина на държавния уред попаднал в служебната власт на Радев.
Дискредитация, внушения и обиди бяха пуснати като тактика против екипа на "Пирогов " от краткотрайния кабинет. По добре познатия наказателен способ на уволнения, инспекции и обвинявания властта на Радев цели да в профил всички водещи медици - овладели пандемията.
Страхът води тези дейности. Страхът, че тези медици се трансфораха от лекари в най-одобряваните обществени облици в страната. Доверието и признанието на обществото издигна ролята на водещите медици до сан на национални водачи в тежък миг и рецесия.
Тази висока социална поддръжка изплаши борещия се за втори мандат Президент. Стратегията му за налагане на политически модел, в който той ще концентрира от ден на ден власт и престиж, внезапно се оказа застрашена от достоверния храбър ореол на белите престилки.
Страхът, че против другояче безспорната втора изборна победа на Радев може да бъде повдигнат някои от водещите медици в България, докара до истеричния напън на властта на служебния кабинет.
Страхливите и унизителните офанзиви против медиците в Пирогов показват, че служебния кабинет не е нищо повече от избирателен щаб на Президента, грижещ се за неговия публичен ПР и отстраняването на политическите му съперници.
Ръководство на Български земеделски народен съюз
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР