БЗНС Александър Стамболийски с лидер Спас Панчев напуска коалиция БСП

...
БЗНС Александър Стамболийски с лидер Спас Панчев напуска коалиция БСП
Коментари Харесай

Левицата с двама депутати по- малко: Земеделците на Спас Панчев изоставиха БСП

Български земеделски народен съюз " Александър Стамболийски " с водач Спас Панчев напуща коалиция " Българска социалистическа партия за България ". Решението е взето преди ден на постоянния конгрес на " алените " земеделци, които са обичаен съдружник на Българска социалистическа партия. Партията има двама депутати – водачът ѝ Спас Панчев и Димитър Георгиев, които към този момент не е ясно дали ще изоставен Народното събрание или ще предпочетат да останат самостоятелни.

Така опозицията се оказва с двама депутати по-малко в навечерието на импортирания от " Българска социалистическа партия за България " избор на съмнение против държавното управление. Раздялата им с левицата към момента не значи, че няма да я поддържат в основни гласувания, само че пък практиката с самостоятелните депутати демонстрира, че нерядко се изкушават да влизат в пазарлъци с болшинството.

От " Позитано " 20 обявиха, че Българска социалистическа партия ще се събере на съвещание в понеделник и ще вземе решение по случая. След напускането на Панчев и Георгиев алените ще имат 78 народни представители.

Спас Панчев желае да се явява самичък на локални избори против Българска социалистическа партия, а беше с нас на парламентарните, тъй като не може да мине границата от 4%, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в неделя пред бТВ.

" Ние сме коалиция, която има контракт, че ще се явяваме всички дружно на всички избори. Г-н Панчев желае да се явява независимо на локални избори против Българска социалистическа партия, каквото е правил други пъти. На парламентарни избори е дружно с Българска социалистическа партия, тъй като не може да трансферира границата от 4 % самичък, а на локални избори самичък и против Българска социалистическа партия ", разяснява тя.

Нинова обърна внимание, че общинските съветници от Български земеделски народен съюз " Ал. Стамболийски " гласоподават против кметове на Българска социалистическа партия.

На въпрос какво се случва с депутатите Спас Панчев и Димитър Георгиев, които напущат " Българска социалистическа партия за България ", Нинова зави, че това ще се реши на съвещанието на управлението и парламентарната група в понеделник.

Запитана тормози ли се, че групата ѝ понижава до 78 депутати, Нинова сподели: " Не, значими са правилата и чистотата в политиката, която залагаме да продължи по същия метод и да няма двоякост на ползи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР