Бюст-паметник на проф.д.ик.н. Христина А. Вучева, виден държавник, финансист и

...
Бюст-паметник на проф.д.ик.н. Христина А. Вучева, виден държавник, финансист и
Коментари Харесай

Бюст-паметник на проф. Христина Вучева откриват в Икономикат...

Бюст-паметник на проф.д.ик.н. Христина А. Вучева, изтъкнат общественик, финансист и журналист, откриват в Деня на националните будители в Професионалната гимназия по стопанска система и мениджмънт в Пазарджик, оповестяват от управлението на учебното заведение. Събитието ще състои на 1 ноември 2021 година (понеделник) от 11.00 часа.

Проф.д.ик.н. Христина Вучева е заместител министър-председател и министър на финансите от 1994 до 1995 година. Завършва Гимназията по стопанска система през 1955 година с цялостно отличие. Продължава образованието си в УНСС, където се дипломира през 1959 година Достига върха на своята професионална кариера като министър на финансите и заместител министър-председател на Република България в служебното държавно управление на Ренета Инджова.

Проф. Вучева е единствената жена министър на финансите в историята на България, тя е изключителна персона, която с професионализма и силата на своя темперамент е ентусиазъм за нашите възпитаници и бъдещите генерации икономисти на България, пишат от управлението на гимназията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР