Бюрото за контрол върху СРС-та не може да гарантира на

...
Бюрото за контрол върху СРС-та не може да гарантира на
Коментари Харесай

Службите лъжели Бюрото за контрол на СРС

Бюрото за надзор върху СРС-та не може да подсигурява на жителите прецизен отговор дали ги слушат нелегално. Службите лъжели Бюрото в отговорите, които му пращат. Осем от 10 случая били лъжливи. Това призна от трибуната на Народното събрание ръководителят на Бюрото Бойко Рашков.

Бойко Рашков се оплака, че не получавал подпомагане от основна прокуратура и съобщи, че активността на бюрото е блокирана.

Процедурите след 2015 бележат съкращаване и съгласно Рашков се следи стабилизиране на подслушването у нас. Бюрото спряло частично хората стоталитарни настройки, които желали да слушат хората "за щяло и нещяло ". Най-некачествените претенции за използване на СРС-та идвали от ДАНС, е оценката на Бойко Рашков.

Завишеното използване на СРС-та не било чак толкоз стеснителен проблем, съгласно шефа на контрола, защото това е "необходимо зло ".

Специализираният углавен съд, който позволява подслушването, дал през предходната година с 1000 повече позволения за използване на бръмбари по отношение на 2015. 30% са отводите на Спецсъда. Прокуратурата е на второ място след Министерство на вътрешните работи по искане на бръмбари.

От думите на Рашков стана ясно, че за закононарушения против корупцията се ползва минимално подслушване.

Той показа шокиращи обстоятелства - и Цветан Цветанов бил подслушван. През 2014 година неговият юрист Менко Менков изискал от Бюрото данни за използването към Цветанов бръмбари. Те обаче били унищожени. Той разясни, че по този начин заместник-председателят на ГЕРБ бил лишен от отбрана.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР