Бюрото за контрол върху СРС-та не може да гарантира на

...
Бюрото за контрол върху СРС-та не може да гарантира на
Коментари Харесай

Службите лъжат Бюрото за контрол дали подслушват незаконно

Бюрото за надзор върху СРС-та не може да подсигурява на жителите прецизен отговор слушат ли ги нелегално. Оказва се, че службите лъжели Бюрото в отговорите, които му пращат . Осем от 10 случая били лъжливи.
Това призна от трибуната на Народното събрание ръководителят на Бюрото Бойко Рашков.

Бойко Рашков се оплака, че не получавал подпомагане от основна прокуратура . Блокирана е активността на бюрото, показа той.

В изявлението си пред депутатите Рашков съобщи, че е извънредно време да се слагат за разискване тези въпроси, се съгласи той, наблягайки, че има редица проблеми с подслушването. Преди да бъде основано бюрото е имало цялостен безпорядък, в този момент има надзор, по думите му.

 Службите рапортуват в Народно събрание за нелегално подслушване
Службите рапортуват в Народно събрание за нелегално подслушване

Привикаха ръководителите на ДАНС, ДАТО, основния прокурор и вътрешния министър

Процедурите след 2015 бележат съкращаване и съгласно Рашков се следи стабилизиране на подслушването у нас. Бюрото спряло частично хората с тоталитарни настройки, които желали да слушат хората " за щяло и нещяло " . Най-некачествените претенции за използване на СРС-та идвали от ДАНС, е оценката на Бойко Рашков.

Завишеното използване на СРС-та не било чак толкоз стеснителен проблем, съгласно шефа на контрола, защото това е " належащо зло " .

Специализираният углавен съд, който позволява подслушването, дал през предходната година с 1000 повече позволения за използване на бръмбари по отношение на 2015 . 30% са отводите на Спецсъда. Прокуратурата е на второ място след Министерство на вътрешните работи по искане на бръмбари.

От думите на Рашков стана ясно, че за закононарушения против корупцията се ползва минимално подслушване .

 Бойко Рашков е уверен, че делото против Гатев цели да смачка Бюрото за надзор на СРС
Бойко Рашков е уверен, че делото против Гатев цели да смачка Бюрото за надзор на СРС

От всички СРС за 2016 година 10% са слушаните публицисти, политици и магистрати

Той показа шокиращи обстоятелства - и Цветан Цветанов бил подслушван . През 2014 година неговият юрист Менко Менков изискал от Бюрото данни за използването към Цветанов бръмбари. Те обаче били унищожени. Той разясни, че по този начин заместник-председателят на ГЕРБ бил лишен от отбрана.

Припомняме, в Народното събрание участват ръководителите на ДАНС, ДАТО, основният прокурор, вътрешният министър. Те бяха привикани от депутатите да рапортуват за подслушването в страната.

Повод е разглеждането на годишния отчет на Бюрото за надзор върху СРС-та. Скандал избухна още през лятото, когато ръководителят му Бойко Рашков скочи на ДАНС и основна прокуратура с обвинявания за нерегламентирано използване на бръмбари върху политици и публицисти.

 Няма 100% гаранции против злоупотребите със СРС, призна Бойко Рашков
Няма 100% гаранции против злоупотребите със СРС, призна Бойко Рашков

Бюрото за надзор на СРС нямало да извършва политически поръчки

Преди десетина дни алените още веднъж повдигнаха въпроса.

На брифинг в Народното събрание Славчо Велков напомни думи на ръководителя на бюрото за надзор върху специфичните разследващи средства Бойко Рашков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР