Бюрото на Европейския парламент в България кани всички заинтересовани младежи

...
Бюрото на Европейския парламент в България кани всички заинтересовани младежи
Коментари Харесай

Европейска младежка награда „Карл Велики“ 2022г.: остават 13 дни до крайния срок за кандидатстване

Бюрото на Европейския парламент в България кани всички заинтригувани младежи на възраст сред 16 и 30 години да , отдаден на развиването и интеграцията на Европейски Съюз и въпросите, свързани с европейската еднаквост.
Европейската младежка премия „Карл Велики“Всяка година Европейският парламент и Международната фондация за премията „ Карл Велики “ в Аахен, Германия, провеждат конкурс за планове, които показват на практика образци за съдействие и единство сред младежите в Европа. Повече от 4 250 плана са взели присъединяване от 2008 година насам.

Срокът за ще завърши на 13 февруари 2022 година

Национално жури във всяка страна от Европейски Съюз избира по един план, а по-късно от селектираните 27 плана се дефинират най-хубавите три. Първата премия е парична сума от 7 500 евро, втората е на стойност 5 000 евро, а третата – 2 500 евро.Младежи от цялата страна имат опцията да показват планове, ръководени от младежи и ориентирани към младежите, които демонстрират интензивно присъединяване в развиването на Европа. Проектите могат да бъдат представяни самостоятелно или за предпочитане – групово. Те могат да бъдат на тематики, които предизвикват разбирателството в Европа и в света, подкрепят построяването на общо чувство за европейска еднаквост и интеграция, дават пример за подражателство за младежите, които живеят в Европа, и оферират на практика образци за взаимното общуване на европейците като една общественост. Проектите могат да се концентрират върху организирането на разнообразни юношески прояви, юношески продан или интернет планове с европейско измерение.Ако здравната обстановка разрешава, премиите на спечелилите ще бъдат връчени на гала в Аахен на 24 май 2022 година, на която ще бъдат поканени представители на всички планове, определени на национално равнище.Открийте повече информация на. За спомагателни въпроси можете да отправите питане на имейл
Наградата през 2020 и 2021 година
Първо място в състезанието през 2021 година получи чешкият план, който учи младежите благодарение на игри да мислят сериозно и да разграничават подправените вести.

Победител за 2020 година бе – немски план, който събира исторически разкази, предадени устно от хора, родени преди 1945 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР