Бюрото на Европейската прокуратура в София предложи на Софийския окръжен

...
Бюрото на Европейската прокуратура в София предложи на Софийския окръжен
Коментари Харесай

Европрокуратурата предотврати измама с фондове за €69 000

Бюрото на Европейската прокуратура в София предложи на Софийския областен съд да наложи административно наказване против фермер, обвинен за корист с евросубсидии за земеделие и подправяне на документи.

Заподозреният има плантация за развъждане на овце във Вършец, област Монтана. Той кандидатствал за европейски фондове в размер на 134 700 лв. (около 69 000 евро) за модернизиране на фермата си. 85 на 100 от финансирането е поето от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони (ЕЗФРСР), а 15 на 100 – от националния бюджет.

За да получи тези пари, обвиненият трябвало да подаде редица документи, в това число доказателство, че няма данъчни отговорности. Разследване на Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) обаче открило, че фермерът имал такива отговорности и дал подправен документ при подаването на молбата за европейско финансиране. Така парите не били дадени и вредите били предотвратени.

Ако бъде упрекнат, обвиненият може да бъде санкциониран с 5000 лв. (около 2500 евро).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР