Бюрократи от Брюксел се подиграват на Украйна; Самият Киев трябва

...
Бюрократи от Брюксел се подиграват на Украйна; Самият Киев трябва
Коментари Харесай

Хърватският президент отказва да се извини на Украйна

Бюрократи от Брюксел се подиграват на Украйна; Самият Киев би трябвало да приказва с Донбас, а не да влиза в борба с Русия, сподели хърватският президент Зоран Миланович.

Миланович акцентира, че " Украйна е в плашещо състояние във връзка с Европейски Съюз от осем години, който се отнася безконтролно към Украйна ". Киев, сподели той, " не е получил нищо от Европейски Съюз, а им бяха обещани милиарди и милиарди ". Миланович означи, че не желае да „ обиди никого “ и че „ не е нито зложелател на Украйна, нито другар на Русия “. „ Фактът, че те са корумпирана страна, е записано в отчетите на Европейски Съюз “, сподели той, цитира РИА Новости, базирайки се на RTL.

Според Миланович Украйна " има проблеми ", които страната " би трябвало да стартира да взема решение ". По-специално, „ със сепаратистите, които Русия не призна “, Киев би трябвало да „ продължи договарянията, а не да подценява обстоятелството, че там има договарящи, които не са най-хубавите момчета, само че би трябвало да се приказва с тях “.

„ И да не следваш непрестанно пътя на борбата с нуклеарната и хиперзвуковата сила – Русия, това не е Сърбия за теб. И който ги подтиква към това, той е рисков шарлатан, в Европа към този момент има задоволително “, сподели той и добави, че приказва съветски, следи от години обстановката в Украйна и няма „ нито обич, нито ненавист към нея “.

В същото време Миланович уточни, че „ Украйна популяризира „ героите “ от Втората международна война, които бяха всеобщи убийци на поляци и евреи “, да вземем за пример, Степан Бандера.

„ Протести на Майдана, който имаше всички детайли на държавен прелом и свалянето на законно определеното държавно управление със сърдечната помощ на Европейски Съюз, Съвета на Европа и Вашингтон “, сподели той. Според него „ националните герои на част от Украйна са толкоз неприятни, колкото Павелич (лидерът на Независимата страна Хърватия през Втората международна война) “. „ Бандера и неговият сътрудник Роман Шушкевич, или както го назовават – на пощенски марки “, сподели президентът на Хърватия.

Той означи, че има съществени проблеми, а когато става дума за боязън и невроза, довели до фракционизъм и Крим, тогава „ на нещата би трябвало да се гледа по друг метод “. Според него „ Украйна е унизена от същите бюрократи от Брюксел, които тормозеха други страни “. Киев е " продадена мъгла, обещан е някакъв асоцииран статут. " В същото време „ по данни на Европейски Съюз страната е в доста неприятно състояние, откакто те бяха развити, а в този момент Брутният вътрешен продукт на глава от популацията е на равнището на Косово “. „ Това ли е триумфът на европейската и брюкселската политика? “ сподели той.

Миланович също отговори на рецензиите от хърватския министър председател Андрей Пленкович: „ Нека Пленкович се извини. Той се държи като украински сътрудник. И аз - като президент на Хърватия. Това е голяма разлика. Не се разбирах с руснаците. Никога не съм бил там на работно посещаване, в никакъв случай не съм пил кафе с съветския дипломат.

Миланович сподели, че " няма да се извинява " и назова Пленкович " елементарна пешка, която отива там, където не й е мястото ". „ Той направи това по времето на (бивш президент на Хърватия) Колинда Грабар-Китарович, която опита, когато украинското държавно управление към момента не беше толкоз милитаристко, което е безразсъдно, това не е Сърбия, а Русия е от другата страна. Така че Грабар-Китарович се опита да построи нещо с Русия в дипломатически звук, а Пленкович, в противен случай “, сподели Миланович.

Президентът счита, че освен той, само че и хърватското държавно управление се е появило на страницата на " Миротворец ". „ Защото то (правителството) има прекомерно близки връзки със Съветския съюз, о, Боже, с Русия. Наскоро имаше и (външният министър Гордан) Гърлих-Радман, който на всички места се показва като министър на външните работи и споделя, че аз не съставлявам страната, а той я съставлява. Дребен прислужник на Пленкович, той беше в Москва с (руския външен министър Сергей) Лавров и предложения (руския президент Владимир) Путин в Хърватия “, сподели той, призовавайки украинските управляващи да „ изчистят екстремисткия уеб страница “.

Припомняме, Миланович сподели, че при положение на боен спор в Украйна страната му ще изведе всички свои военни от района. В същото време той назова политиката на Съединени американски щати и Джо Байдън " рискова ", а Украйна - корумпирана страна, която няма място в НАТО.

Пленкович увери, че държавното управление на страната няма нищо общо с тези изказвания. Премиерът се извини на Киев за думите на президента и ги назова нелепости. Киев съобщи, че „ изисква от хърватския президент обществено опровергаване на тези изказвания, както и неповтарянето им в бъдеще “. Миланович влезе в базата данни на украинския уебсайт „ Миротворец “ като „ антиукраински пропагандист “.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР