Бюлетините за предстоящите ще струват 1,5 млн. лв. с ДДС

...
Бюлетините за предстоящите ще струват 1,5 млн. лв. с ДДС
Коментари Харесай

Бюлетините ще струват 1,5 млн. лв., БНБ ще отпечата 7 535 000

Бюлетините за идните ще костват 1,5 млн. лева с Данък добавена стойност и ще се отпечатват от Българската национална банка. Тя ще има право да употребява при нужда други профилирани печатници. Прогнозният тираж на бюлетините е 7 535 000. Това излиза наяве от съобщение на (ЦИК) и поканата й до Българска народна банка да подаде оферта.  
Видът им е одобрен към този момент от ЦИК с техническите им характерности и отбрана. Окончателните спецификации и условията, свързани с направата и доставката им, ще бъдат конкретизирани при договарянето.
Бюлетините са бели, направени от плътна непрозрачна хартия, която не разрешава да се разкрива тайната на гласуването, с следващи номера и предпазени с полиграфическа отбрана. Печатницата на Българска народна банка вкарва спомагателна отбрана, с изключение на избраната от ЦИК.
Грамажът на хартията е 120 гр/м² и това условие ще се потвърждава със наложително показан документ от производителя и протокол от изпитване в акредитирана лаборатория.
Броят на отпечатаните бюлетини се показва в поръчка на ЦИК за всеки избирателен регион, както и за гласоподаване в секции отвън страната. На гърба на всяка от тях се означават две места за слагане на печата на съответната секционна изборна комисия. При отделяне върху бюлетината и върху кочана би трябвало да остава един и същи номер, който да се съпоставя от изборната комисия след отразяване на гласуването и преди стартирането на бюлетината в изборната кутия. Всеки кочан би трябвало да съдържа 100 бюлетини.
В сходство с наредбите се създават 31 типа бюлетини за гласоподаване в изборите за народни представители за страната и един тип - за секциите отвън страната.
Броят на отпечатаните бюлетини се декларира от ЦИК въз основа на предложенията на регионалните шефове по изборни региони за страната, а за секциите отвън страната от Министерство на външните работи.
 Избори 2021 – лидерски борби, политическо номадство и спортни величия Избори 2021 – лидерски борби, политическо номадство и спортни величия
Социолози и анализатори дават обещание наближаващите парламентарни избори да бъдат едни от най-интересните и напрегнати през последните годин...
Заради огромния брой на бюлетините и извънредно късият период за отпечатването им, ще е належащо верифициране на съдържащата се в тях информация от всички РИК, респ. ЦИК за вярното изписване на партиите, обединенията и самостоятелните претенденти. Заради това от Българска народна банка би трябвало да показват метод за реализация на тези условия. В това число са процесите на предпечат, одобряване и щемпел на бюлетините.
Българска народна банка би трябвало да разполага с транспортни средства (собствени и/или наети), с цел да обезпечи превозването и доставката на бюлетините до всички регионални центрове.
Транспортирането и доставките им до местоназначението се удостоверява с екземпляр/копие от документ (товарителница/протокол), подписан от представители на печатницата, на доставчика и упълномощени представители на съответната РИК и регионалната администрация, който се показва от печатницата пред ЦИК при отчитане на осъществяването на поръчката.
До 02.04.2021 година е срокът за доставката на бюлетините до всички регионални администрации.До 20.03.2021 година пък е крайният период за доставка на бюлетините до Министерството на външните работи в София, на ул. „ Александър Жендов “ № 2.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР