Бюлетините за предстоящите избори пристигнаха в Смолян, съобщиха от Областна

...
Бюлетините за предстоящите избори пристигнаха в Смолян, съобщиха от Областна
Коментари Харесай

Бюлетините за предстоящите избори пристигнаха в Смолян

Бюлетините за идните избори дойдоха в Смолян, оповестиха от Областна администрация.

По график, акредитиран със заповед на Областния шеф, представител на Областна администрация-Смолян и, упълномощени с решение на всяка Общинска изборна комисия (ОИК), не по-малко от двама членове на ОИК, получиха от печатница „ ДЕМАКС “ АД-София хартиените бюлетини за съответния тип избор - общински съветници, кмет на община и кмет на кметство, ролките със познавач иализирана хартия за машинно гласоподаване , както и книжата и материалите за изборите на 29 октомври.
 

Съгласно решение на Централната изборна комисия, бюлетините и ролките за всяка община се съхраняват в избрани от Областния шеф за задачата пространства, които могат да са и на територията на съответната община.
 Областна администрация-Смолян
„ С моя заповед от 11 септември са избрани пространствата в 10-те общини от област Смолян, в които ще се съхраняват бюлетините, като пространствата авансово са обследвани от чиновници на Министерство на вътрешните работи и пожарната, в тях е инсталиран и СОТ.

Бюлетините ще бъдат предадени на упълномощени чиновници от общинските администрации и членове на ОИК, и ще бъдат превозени до всяка община под защитата на Министерство на вътрешните работи.
 Областна администрация-Смолян
След слагане на бюлетините и ролките, пространствата ще се запечатат с ленти, подписани от всички членове на съответната ОИК, подпечатани с нейния щемпел и отразени дата и час на слагане.

" До предаването на бюлетините и ролките на секционните изборни комисии, пространствата ще бъдат под денонощна защита от чиновници на Министерство на вътрешните работи. “, разясни пред медиите регионалният шеф Захари Сираков.
 Областна администрация-Смолян
Общият брой секции в региона е 273, като включително влизат 9 преносими секционни изборни комисии  - по една в общините Баните, Девин, Доспат, Мадан и Рудозем, и по две в общините Борино и Неделино, и две комисии в лечебните заведения в Смолян и Мадан.

Секциите, в които ще се гласоподава с хартиени бюлетини и с машини са 131. В 98 обитаеми места от региона ще се създаде и избор за кмет на кметство. Съгласно предварителните изборни описи, гласоподавателите в региона са 94 661. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР