Бюлетините, върху които се отбелязват знаци от попълването на други

...
Бюлетините, върху които се отбелязват знаци от попълването на други
Коментари Харесай

ЦИК: Бюлетините, върху които се отбелязват знаци от попълване на други бюлетини, ще бъдат валидни

Бюлетините, върху които се означават знаци от попълването на други бюлетини, ще бъдат годни, реши Централната изборна комисия. Повод за това са сигнали от жители, разяснява Цветозар Томов.

Проследете с нас кметския избор в цялата страна

По време на съвещанието на ЦИК беше конкретизирано, сходни размазвания се получават и от печатите, които секционните изборни комисии слагат върху бюлетините.

Проследете с нас протичането на локалните избори с най-важните вести за столицата

Ето кои бюлетини ще се считат за недействителни:

Ако гласоподавателят покаже своя избор, снима вота си или показа хартиена бюлетина с неподходящ номер на номера в кочана, тази бюлетина не се пуска в изборната кутия. На гласоподавателя не се дава втора хартиена бюлетина и не се позволява да гласоподава.При сниман избор и показан избор СИК неотложно афишира хартиената бюлетина за недействителна и отбелязва това събитие върху бюлетината и в рубрика „ Забележки “ на изборния лист. Хартиената бюлетина се унищожава с надпис „ Недействителна по член 227 ИК “ (заснет вот) или „ Недействителна по член 228 ИК “ (показан вот).При противоречие на номера на хартиената бюлетина с номер в кочана тази бюлетина се афишира за недействителна и това събитие се отбелязва върху бюлетината и в рубрика „ Забележки “ на изборния лист. Избирателят не се позволява наново до гласоподаване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР