Бюджетният излишък идва от инфлацията, от високите цени на горивата

...
Бюджетният излишък идва от инфлацията, от високите цени на горивата
Коментари Харесай

Стоянов: Асене, трябваше да обясниш откъде идва излишъкът в бюджета

Бюджетният остатък идва от инфлацията, от високите цени на горивата
От Facebook профила на Христо Стоянов

 Осемстотин млн. е бил бюджетният остатък, заяви Асен Василев по " Нова " ТВ. Събираемостта е увеличена и всевъзможни такива прекрасности. Че то, както е тръгнало, Клондайк са преместили с Киро от Канада, а не те самите да са избягали от Харвард.

Без да съм икономист, единствено да кажа, че събираемостта идва не от това, че те добре се оправят като съПРЕМИЕРИ на страната. Бюджетният остатък идва от инфлацията, от високите цени на горивата. Защото едно е да събираш данък и Данък добавена стойност от цени, примерно, два лв. на литър, друго е да събираш от цени на 3 лв. на литър. В първия случай ДДС-то ти е четиридесет стотинки, във втория - шестдесет стотинки. Една трета от горната страна. Едно е да взимаш Данък добавена стойност от самун с цена един лев, напълно друго е от самун на цена два лв.. Най-големият поданик сега в България е " Лукойл ", макар че петрол " Урал " на международните тържища бележи намаляване, само че тука не е по този начин. Ами в случай че Русия спре " Лукойл " по този начин, както спря газа? Какво идва тогава. Тогава идва стопански апокалипсис.

Подготвено ли е това държавно управление на сходен сюжет? Изглежда, това държавно управление е квалифицирано за всевъзможен сюжет. Важното е да не оставят с празен контейнер държавния " Фалкон " по този начин, както оставиха " Чирен " без газ. Защото с газ не се лети, само че нефт за фалкона е необходим. Все отново с него ще се бяга - като няма и авиация да го погне из въздушното ни пространство. Само би трябвало да изчислим какво количество валута може да носи фалконът в себе си.  

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР