Бюджетният дефицит на САЩ през август е нараснал със 198

...
Бюджетният дефицит на САЩ през август е нараснал със 198
Коментари Харесай

Бюджетният дефицит на САЩ достигна 3 трилиона долара от началото на финансовата 2020 г.

Бюджетният недостиг на Съединени американски щати през август е повишен със 198 милиарда $ до 3 трилиона $ за първите 11 месеца на финансовата 2020 година, почнала на 1 октомври 2019 година, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Съвкупният недостиг във федералния бюджет за първите 11 месеца на финансовата 2020 година е бил 3 трилиона $, което е с 1,9 трилиона $ повече от недостига, регистриран през същия интервал на предходната година, се показва в отчет Бюджетното ръководство на Конгреса на Съединени американски щати, който бе публикуван нощес. 

Авторите му предвиждат, че в края на настоящата финансова година бюджетният недостиг ще бъде 3,3 трилиона $. Така бюджетен недостиг ще бъде най-големият от 1945 година и ще се равнява на 16,0% от брутния вътрешен артикул. През финансовата 2019 г. бюджетният недостиг беше 984 милиарда $. 

Федералните управляващи в Съединени американски щати вляха от март в стопанската система близо 3 трилиона $ за стимулиране на икономическия напредък в интервал на пандемия.
Всички страни бяха принудени да вземат крайни ограничения от санитарно-епидемиологичен темперамент поради Covid-19, което докара до пораждане на дълбока икономическа рецесия в интернационален мащаб. 

Според прогнозата на Международния валутен фонд през 2020 г. световната стопанска система ще записва спад от съвсем 5%, само че тя ще се възвърне и и ще нарасне с 5,4% през идната година, напомня ТАСС. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР