Бюджетният дефицит на Русия може да бъде по-голям от планираните

...
Бюджетният дефицит на Русия може да бъде по-голям от планираните
Коментари Харесай

Таванът на цените на петрола ще увеличи бюджетния дефицит на Русия

Бюджетният недостиг на Русия може да бъде по-голям от плануваните 2% от Брутният вътрешен продукт през 2023 година Таванът на цените на петрола понижава приходите от експорт на Русия, което е в допълнение фискално затруднение пред страната, която финансира военната си акция в Украйна. Това съобщи финансовият министър Антон Силуанов на Федерацията, представен от Daily Sabah.

Миналата седмица Кремъл призна, че рестриктивните мерки на цените на нейните сурови и рафинирани артикули могат да доведат до понижаване на добива на нефт с 5-7% при започване на идната година. Все отново, без значение от това какъв брой обилни са съкращенията, Силуанов даде обещание, че разходната част на бюджета ще бъде изпълнена с нов държавен заем. Ако постъпленията се свият, Русия има два източника на в допълнение финансиране - Фондът за национално благосъстояние (NWF), който натрупва държавни запаси и заеми, добави той.

" Възможен ли е по-голям бюджетен недостиг? Възможен е, в случай че приходите са по-ниски от плануваните. Какви са рисковете през идната година? Ценови опасности и ограничавания ", означи Силуанов пред публицисти.

Финансовият министър позволи, че е допустимо намаляването на износа на сила, защото някои страни са прекратили комерсиалните си взаимоотношения с Русия, само че управляващите търсят нови пазари. Той добави, че за страните, сложили таван на цените, експорт няма да има. „ Това значи, че ще има други страни. Да, разноските за логистика ще се усилят. В резултат на това отстъпките може да се трансформират “, чака Силуанов.

Русия употребява малко над 2 трилиона рубли (29,24 милиарда долара) от Руският народен фонд за богатство (NWF) през 2022 година, защото общите разноски надвишават 30 трилиона рубли, повече от първичния проект за годината.

„ От началото на специфичната военна интервенция макроикономическите условия се трансформираха, инфлацията се увеличи и са нужни огромни средства за поддръжка на семействата ”, посочи Силуанов.

Разходите на NWF през декември евентуално ще доближат до 1,5 трилиона рубли. Към началото на последния месец на годината ликвидните му активи възлизат на 7,6 трилиона рубли или 5,7% от Брутният вътрешен продукт на Русия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР