Бюджетната комисия в Народното събрание прие на първо четене промени

...
Бюджетната комисия в Народното събрание прие на първо четене промени
Коментари Харесай

Бюджетната комисия прие на първо четене по-нисък ДДС за книги и ресторанти

Бюджетната комисия в Народното събрание одобри на първо четене промени в ставката за Данък добавена стойност за предложение на ресторантьорски услуги и за продажба на книги да се понижи от 20 на 9 %. На съвещанието не участваха ръководителят на комисията Менда Стоянова, както и финансовият министър Владислав Горанов. От МФ изпратиха писмена позиция до бюджетната и икономическата комисии в Народното събрание.
Депутатите разгледаха шест оферти за смяна на Данък добавена стойност. В последна сметка болшинството от депутати на ГЕРБ одобри план,а импортиран от техния народен представител Красимир Ципов.

Приетите оферти за понижаване на Данък добавена стойност ще понижат приходите в държавния бюджет с 1.763 милиарда лв.. Това са 16,57 на 100 от общите доходи от налога, настояват в мнението си от финансовото министерство.

За да се компенсират разноските в бюджета Корпоративният налог би трябвало да се вдигне до 17-18%, а Данък добавена стойност за другите артикули - на 24% са пресметнали още във ведомството на Владислав Горанов.

В момента множеството артикули и услуги са със ставка 20 % Данък добавена стойност, а с 9 % са единствено хотелиерските и сродни на тях услуги.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР