Бюджетната комисия на Народното събрание подкрепи повишението на някои бюджетни

...
Бюджетната комисия на Народното събрание подкрепи повишението на някои бюджетни
Коментари Харесай

Бюджетната комисия подкрепи по-високи заплати в няколко ведомства от август

Бюджетната комисия на Народното събрание поддържа покачването на някои бюджетни заплати от 1 август при гласуването на второ чете на държавния бюджет за тази година. Заседанието е съпроводено с редица недоразумения, неточности и последващи прегласувания, отчетът на самата комисия не бе подготвен към началото на съвещанието, заради което се наложи първо да се разисква друга точка от дневния ред.

Според утвърдените текстове чиновниците в Министерство на вътрешните работи ще получат покачване от 10% на заплатите си от 1 август, а в някои случаи и по още 100 лв..
 Протестно шествие на чиновници на Министерство на вътрешните работи ще се организира в центъра на София Протестно шествие на чиновници на Министерство на вътрешните работи ще се организира в центъра на София
Средства бяха гласувани със същата цел и за ДАНС, Националната организация за приходите, Агенция " Митници ", Българската организация по храните и организацията по горите.

По предложение на " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи бяха планувани средства за повишение на заплатите в незабавната помощ и районните здравни инспекции.

Народните представители гласоподаваха и 15 млн. лева, с които да се компенсира инфлацията при храната за детските градини както и за покриване на разноските за пътешестване на учителите в дребните обитаеми места до работното им място.

Предвидени са средства и за покачване на заплатите на чиновниците в правосъдната защита и в пандизите. Общо 1.5 млн. лева бяха утвърдени за покачване на заплатите в БНР.

По множеството текстове имаше по няколко еднородни или с дребни разлики оферти от разнообразни парламентарни групи, заради което се чака уточняването им с окончателното гласоподаване на бюджета в пленарната зала. Депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев се възмути, че други обединения копират предложенията на неговата партия като видят текстовете, импортирани в деловодството.

Не можа да мине неговото предложение да се провиснал спомагателни средства на УНСС, с цел да бъдат довършени здания, за което той подсети, че има решение и на държавното управление. " Гласувайте, сътрудници, там сте приключили, ей! ", прикани той. Заедно с различен член на бюджетната комисия - Петър Чобанов, са преподаватели в образователното заведение. Министерският съвет отпусна 7.5 милиона лв. за задачата при кабинета " Борисов " през 2019 година

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР