Бюджетна комисия на НС започна обсъждане на първо четене на

...
Бюджетна комисия на НС започна обсъждане на първо четене на
Коментари Харесай

Няма драма в разминаването в данните за инфлацията между БНБ и МФ

Бюджетна комисия на Народно събрание стартира разискване на първо четене на бюджета за 2022. Това е бюджет, ориентиран към вложения към главните фактори на икономическия напредък, разгласи по време на съвещанието финансовият министър Асен Василев. Всички обществени разноски са увеличени, по думите му. Залагаме огромен растеж на финансовите вложения, изясни финансите номер едно. Акцент в бюджета е човешкият капитал, съгласно него. Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански ще внесе сред първо и второ четене промени в преходни и заключителни разпореждания на закона за държавния бюджет. Той ще упорства по тях за публично разискване и те да дават отговор на закона за нормативните актове. С преходни и заключителни разпореждания няма да се променят други закони, съгласно концепциите на Каримански.

Асен Василев изрази поддръжка към желанията на депутата от Има Такъв Народ. Заради безплатните детски градини доста деца ще стартират да ги посещават, по думите му. За разминаването в инфлацията на МФ и Българска народна банка Асен Василев акцентира, че централната банка след това е коригирала данните. В първичните диалози прогнозите били сходни. Какви ще са равнищата зависи и от ЕЦБ какви политики ще поеме във връзка с лихвените равнища, стана ясно от думите на министъра.
 Снимка 562381
Източник:

Управителят на Българска народна банка Димитър Радев изясни, че има смяна в методологията и във времето на издание на данните. По-голям резултат върху вложенията Радев чака следващата година. В това няма драма, отсече шефът на Българска народна банка. Имаме доста забавна динамичност на инфлацията, добави той. Различията в данните, по думите му, в последна сметка щели да се институционализират. На прага сме на смяна на политиката на финансови тласъци, сподели Димитър Радев като разясни, че тази смяна с политиката на тласъци щяла да стане гладко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР