Бюджетен Pentium процесор идва с добри параметри за евтини лаптопи(снимка:

...
Бюджетен Pentium процесор идва с добри параметри за евтини лаптопи(снимка:
Коментари Харесай

Intel пусна изненадващо добър Pentium


Бюджетен Pentium процесор идва с положителни параметри за евтини преносими компютри
(снимка: Intel)

Приятна изненада сервира Intel с стартирането на новия бюджетен процесор Pentium Gold 7505. Той е по-бърз и в същото време по-икономичен от модела Core i3-10110U, демонстрират резултатите от проби.

В началото на септември Intel ще покаже мобилните процесори Tiger Lake, които скоро по-късно ще навлязат в новите преносими компютри. В интернет към този момент изтече информация за по-старшите модели от новата линия, а в този момент се появиха данни и за един от младшите представители на Tiger Lake.

В базата на Geekbench попада преносимият компютър, основан на процесор Pentium Gold 7505. Това е модел с две ядра, поддръжка на технология Hyper-Threading, тактова периодичност 2,0-3,5GHz и 4MB кеш от трето равнище (L3).
още по тематиката
В съпоставяне с сегашния мобилен Pentium Gold 6405U, новият чип прибавя поддръжка на Turbo Boost и работи на по-високи честоти (6405U е на периодичност 2,4GHz). В същото време са непокътнати броят на ядрата и количеството кеш памет.

Pentium Gold 7505 наподобява забавен процесор, най-малкото поради увеличената такова периодичност. Неговите характерности са съвсем на равнището на Core i3-10110U, а във връзка с продуктивността в Geekbench новият чип е даже по-бърз!

Докато Core i3-10110U реализира към 800-1000 точки в едноядрен режим и към 1800-2000 в многоядрен, моделът Pentium Gold 7505 реализира надлежно 1093 и 2326 точки.

Тоест, Pentium Gold 7505 ще бъде доста атрактивен във връзка с съотношението цена-производителност и евентуално производителите на преносими компютри ще го употребяват в бюджетните модели.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР