Бюджетът за тази година ще бъде актуализиран със сумата, нужна

...
Бюджетът за тази година ще бъде актуализиран със сумата, нужна
Коментари Харесай

Изтребителите ще бъдат платени с актуализацията на бюджета, обяви Борисов

Бюджетът за тази година ще бъде обновен със сумата, нужна за покупката на осем изтребителя F-16 от Съединени американски щати. Това разгласи пред публицисти в Брюксел министър председателят Бойко Борисов, където взе участие в Европейския съвет.

Одобрената от Народното събрание цена, която България да заплати за изтребителите беше 1.8 милиарда лева В началото на годината Народното събрание даде мандат за договаряния със Съединени американски щати и позволи смяна на тази пределна цена. Снощи се разбра, че офертата на Съединени американски щати за самолетите е 2.2 милиарда лева Още четете тук.

" В момента военно министерство получи оферта от Съединените щати, разискват я, водят финални договаряния, и защото тези пари ги няма в бюджета, стигнем ли до сключване на контракт, ще влезем в Народното събрание, ще актуализираме бюджета надлежно, ще се дадат тези пари от запаса, който имаме " (вероятно има поради остатъка - бел. а.), разгласи Борисов.

Българският преговорен екип има още към два месеца да довърши договарянията, преди да се стигне до контракт. Сделката би трябвало да бъде утвърдена и от Народното събрание. България най-вероятно няма да успее да контракти разсрочено заплащане съгласно министъра на финансите Владислав Горанов. Той счита, че България може да си разреши да заплати цялата сума за пазаруване на F-16. едновременно.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов няколко пъти декларира, че оптималната естествена сума, която България може да си разреши за 8 изтребителя F-16, е 2 милиарда лева

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите изтребители (29)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР