Бюджетът за тази година да остане да действа и в

...
Бюджетът за тази година да остане да действа и в
Коментари Харесай

На първо четене: Бюджетът за тази година ще действа до март 2023 г.


Бюджетът за тази година да остане да работи и в идната до март. Това взеха решение депутатите на първо четене в бюджетната комисия на Народното събрание. На фона на това не престават диалозите сред партиите в търсене на общи бюджетни политики.

Ресорната комисия в Народното събрание одобри на първо четене да се удължи бюджетът на страната до март 2023 година Предложението е на Министерския съвет, а аргументът, че в случай че се образува постоянен кабинет, е нужно той самичък да сформира проект за разноските на страната. Имаше и гласове срещу с аргумента, че по този начин служебният кабинет замразява обществените заплащания, а през днешния ден в Народното събрание имаше няколко срещи точно поради блокажа към бюджета.

Няколко паралелни срещи в търсене на излаз с Бюджет 2023-та. Българска социалистическа партия упорстват за нов законопроект, импортиран от служебното държавно управление. ГЕРБ са за удължение на настоящия до избирането на ново държавно управление.

В същото време „ Продължаваме промяната “ се срещнаха с досегашните си управнически сътрудници от „ Демократична България “ и се схванаха, че служебното държавно управление би трябвало настоятелно да бъде призовано да създаде бюджет за следващата година. Така, в случай че има държавно управление, то няма да влезе в 2023-та без нова финансова рамка.

„ Ако се стигне до нови избори, този удължителен бюджет няма да работи за два-три месеца, а ще работи до края на юни “, изясни Асен Василев.

„ Демократична България “ прикани „ Продължаваме промяната “ да стартират диалози за втория мандат, без да предпоставят изхода от първия, и локалните избори.

„ Може би наподобява малко настрана, само че в действителност е част от политическия цикъл, който може да тласне страната напред в развиването ѝ и да я изведе в постоянна реформаторска орбита “, съобщи Христо Иванов.

И синдикатите се съгласиха след среща с „ Продължаваме промяната “, че служебният кабинет би трябвало да показа нов бюджет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР