Бюджетът за идната година ще бъде с по-малък дефицит от

...
Бюджетът за идната година ще бъде с по-малък дефицит от
Коментари Харесай

По-малък дефицит в бюджета за 2018, държавните заплати растат с 10%

Бюджетът за идната година ще бъде с по-малък недостиг от този, който беше плануван, съобщи Българска национална телевизия.

Учителските заплати ще продължат да нарастват, планува се нарастване и за чиновниците на Министерство на вътрешните работи , а като цяло растежът на заплащането в бюджетния бранш ще бъде към 10% .

Планираните разноски за личен състав са с над 700 милиона лв. повече в съпоставяне със настоящия бюджет.

 Вълчев упорства заплатите на учителите да са 120% от междинната за страната
Вълчев упорства заплатите на учителите да са 120% от междинната за страната

Не посещаването на учебно заведение и детска градина в наложителна учебна възраст би трябвало да се смята за закононарушение

По думите на Горанов, за идната година са заложени " всички тези политики, за които преди шест месеца претендирахме за изпълнителната власт ".

" Обещали сме на Северна България автомагистрала " Хемус " и до пролетта на 2018 година тя ще бъде приключена като план до разклона Плевен-Ловеч ", съобщи финансовият министър.

Той добави, че измежду значимите цели са обществената политика , подобряването на работата на институциите и премахването на непотребната бюрократция.

" Всичко това несъмнено нервира и тормози нашите съперници, които би трябвало да намерят смислени причини, с цел да се опълчват на сполучливите ни политики ", разяснява Горанов.

Той означи, че потреблението и приходите в действителния бранш порастват и това се прави оценка от обществото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР