Бюджетът за 2022-ра година осигурява изпълнението на стратегическите проекти и

...
Бюджетът за 2022-ра година осигурява изпълнението на стратегическите проекти и
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Градският транспорт е пред колапс

" Бюджетът за 2022-ра година обезпечава осъществяването на стратегическите планове и целите на града, макар тежките рецесии и финансовата обстановка, в която се намираме. Това са метрото, развиването на градския превоз, вложенията в транспортни средства, основни булеварди, строителството на детски градини, вложения в екология. Това са главните цели на града ", това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова за целите пред Столична община през 2022-ра година

2 милиарда и 78 млн. лева е цената на препоръчаната финансова рамка, посочи кметът на столицата.

Тя посочи, че парите, които получава общината от налозите на софиянци са по-малко от половин милиард лева

" От лятото насам стартира казусът с цените на горивата. Това към този момент в действителност вкара в превоза в рецесия. Той е съвсем в колапс. Компенсациите са извънредно незадоволителни ", безапелационна беше Фандъкова.

" Всички детски градини, които строим като се изключи една, се строят от районните кметове, само че не всичко се извършва в период. Това е огромен проблем ", акцентира тя.

" Въпросът за децентрализацията е в действителност сложен. Ние продължаваме диалозите с кметовете. Те имат отговорност да почистват междублоковите пространства, да поддържат детски площадки, а когато има вложения - да ги реконструират. Една от значимите точки, които си поставихме беше премахването на тъй наречените " кални точки " сред блоковете. Това местата, където вместо да има зеленина хората паркират, разчува се тиня, прахуляк и това замърсява въздуха ", добави Фандъкова.

Тя посочи, че от към 50 украински деца са подадени заявки, че желаят да стартират образование в столицата, а над 200 учебни заведения са изявили подготвеност да одобряват деца на бягащите от спора в Украйна.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР