Бюджетът за 2021 г. е предизборен, в него имаме раздаване

...
Бюджетът за 2021 г. е предизборен, в него имаме раздаване
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Бюджетът за 2021 г. е предизборен, в него имаме раздаване на калпак

Бюджетът за 2021 година е избирателен, в него имаме разпределяне на калпак, като концепцията очевидно е един калпак – един глас. Раздаването на калпак го виждаме като метод към всички – 50 лв. към пенсиите, детските надбавки, обаче това надали ще е финалният вид на бюджета, тъй като и служителите на реда упорстват нарастване на заплатите, тъй че ще се дават още пари. Този бюджет ще ни вкара в дългова рецесия.
Това съобщи някогашният финансов министър и народен представител от Движение за права и свободи Петър Чобанов пред bTV.

" И още нещо би трябвало да се вземе поради и това е, че следващата година, в случай че има продължение на рецесията с Коронавирус, дефицитът няма да бъде към този момент пет, а ще стане осем %. ", предизвести финансовия специалист.

" Трябва да бъде обяснено за какво част от разноските имат нещо общо с COVID-19, тъй като за мен те нямат нищо общо. Дефицитите са над пет % и това ни отдалечава от критериите за участие в Еврозоната. Следващата година е очакван нов дълг от четири милиарда лв.. Външният дълг на страната до 2023 година ще би трябвало да се усилва сред четири и седем милиарда лв. съгласно данни на " Блумбърг``, разяснява още Чобанов.

" Не чакам да имаме кой знае какво възобновяване на стопанската система ни през идната година ", предвижда той и добави.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР