Бюджетът ясно показва, че има объркване и липса на яснота

...
Бюджетът ясно показва, че има объркване и липса на яснота
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Партията, която първа излезе от парламента, почти 100% след това ще влезе обратно

„ Бюджетът ясно демонстрира, че има комплициране и липса на изясненост за това какво би трябвало да се случва като политика в България. Ако хората на Слави Трифонов продължат да работят по този начин и това прерасне в нещо по-голямо, ще бъде самоуверен ход, с цел да се развърже " алтернативата на пандизчията ". Има няколко партии, които се опасяват дали ще влязат в Народното събрание, само че тази партия, която първа излезе от Народното събрание, съвсем 100% по-късно ще влезе назад. “ Това сподели пред БНР финансовият анализатор Кузман Илиев.

Той не изключи опцията някоя от партиите да желае завършек на това държавно управление и този край да пристигна през неразбирането за бюджета. „ Рискът ще бъде заплатен. Но това е самоуверен ход “.

Илиев добави, че има два пътя пред страната - бодлив и елементарен:

„ Болезненият е да седнем и почтено да си кажем кривиците, да усъвършенстваме всичко, което се случва в администрацията, да оставим бизнеса да диша, само че да няма привилегировани. Другият път е да се хлъзнеш, популизъм, национална обич, дълг, единствено че вегетираш и се спускаш по наклонена повърхност “.

Във връзка с дебата за минималната работна заплата той уточни, че това е антисоциална мярка:

„ Но в бюджета има и рационални ходове - данъчните облекчения за фамилии. Намаляването на налозите и акцизите са вярна политика ".

Анализаторът уточни, че има световен дълг - 400% от международния Брутният вътрешен продукт. „ Такова знамение не е било “.

На въпрос - за какво постоянно има блян да се угоди на непознатия интерес, Илиев отговори:

„ Преди сме гледали дядо Иван, в този момент гледаме чичо Сам. Не знам каква е историческата причина. Ние не генерираме държавници, хора, които мислят за България, а генерираме хора, които мислят за държавната позиция като за трамплин за по-хубави интернационални позиции, те са по-скоро наемници. Това значи, че нямаме политически суверенитет. Но българският народ под една или друга форма ги е избрал. И в последните години политическата класа е конфигурирана през служебни кабинети “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР