Бюджетът в момента е най-доброто, което можахме да направим в

...
Бюджетът в момента е най-доброто, което можахме да направим в
Коментари Харесай

Петков за бюджета: След реформите ще има повече пари за хората

Бюджетът сега е най-хубавото, което можахме да създадем в тази обстановка. Актуализацията му се прави, тъй като в идващите няколко месеца всичките промени, които сме заложили в съдружните съглашения, би трябвало да стартират да се случват. Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

"След промените ние няма да понижаваме бюджетите, увеличавайки успеваемостта, ще отиват повече пари при хората, които правят повече работа ", добави той, представен от

Според Петков обикновенно промяна значи да се реже нещо. Той изясни, че те подвигат успеваемостта и в случай че има неефективни звена, се трансформират, а парите от тях отиват назад в системата.

"Това на ангро дето даваме на тези, даваме на тези, няма да бъде към този момент. Всеки лев, който е държаван, тъй като ги събираме от хората, това не са наши пари, това са пари на хората и би трябвало да бъдат в услуга на хората. Обвиняват ни за прокуратурата. Как може 20 млн. да сме взели от прокуратурата. В момента в Европа сме съвсем двойно разход на Брутният вътрешен продукт за прокуратура спрямо другите страни, а каква е успеваемостта, каква е услугата, която сме дали на жителите. Това са парите на жителите, те не са наши, ние не ги раздаваме ", уточни още Петков.

В коридорите на Народното събрание министър-председателят разяснява напрежението сред Русия и Украйна, оповестените европейски наказания, възможната опасност за енергийните източници и позицията на България.

"България е доста явен сътрудник в Европейски Съюз и НАТО, силата на тези съюзи е да се приказва в един глас. Ние имаме вяра в целостта на Украйна, имаме вяра, че в случай че Русия влезе с танкове в непозната територия, това е нарушение на интернационалното право, уточни Кирил Петков. И добави: "Солидарни сме със глобите и по едно и също време приготвяме нашата система за проект "Б ", с цел да не останем без енергийни източници ".

"Гледаме българския интерес, само че работим дружно с сътрудниците в Европейски Съюз ", акцентира той.

По думите му, тръбата, която зарежда България, зарежда и Сърбия, и Унгария.

"Това са стратегически сътрудници на Русия, тъй че шансът да стигнем до този сюжет е дребен ", уточни той, представен от БГНЕС.

Министър-председателят сподели още, че ще влезем в динамичност на ценови войни за електрическата енергия и газа.

"Надявам се до лятото да забележим гръцката връзка да бъде действителност ", уточни още Петков, който преди няколко дни организира среща с гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис.

Премиерът ще се срещне с стачкуващите от Политическа партия „ Възраждане “ , които към този момент се събраха на митинг против зеления документ под прозорците на властта.

"Сега ще видите, че отивам при митинга непосредствено, както постоянно си вървя пешком. Ще отида да приказвам с протестиращите, да видя какви са им настояванията. Това, което аз съм заявявал е, че аз от митинги не се тормозя, в противен случай – аз съм бил на доста митинги. Сега ще видите един министър ръководител, който потегля пешком и отива при протестиращите ", съобщи Петков пред публицисти.

Днес в 11 часа пред служебния вход на постройката на Народното събрание с изключение на от "Възраждане " излязоха и представители на федерация "Култура ", профсъюз "Огнеборец " и Съюз на транспортните синдикати в България.

Те не са съгласни с планувани параметри на проектобюджета.



По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР