“Бюджетът трябва да се промени така, че да отговаря на

...
“Бюджетът трябва да се промени така, че да отговаря на
Коментари Харесай

Григорова: Бюджетът трябва да се промени за нуждите на хората и бизнеса

“Бюджетът би трябвало да се промени по този начин, че да дава отговор на потребностите както на жителите, по този начин и на бизнеса. Иначе актуализацията му е безсмислена”. Това съобщи в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS Ваня Григорова, стопански консултант на президента на КТ “Подкрепа”.

“Ако не бъдат наложени тези промени както ги желаеме, ние считаме, че този бюджет няма да е устойчив”, сподели още Григорова.

По думите ѝ, в случай че не бъде отговорено на потребностите на бизнеса, ще има двойно по-висока инфлация, в сравнение с е актуалната.

Към днешна дата тя е 15,4%. “Инфлацията сега е такава, каквато не сме виждали от години”, сподели икономистът и съобщи, че “всичко това се случва поради нарастването на цените на енергоресурсите”.

Синдикатите показват рецензии към бюджета, които обаче не са чути от ръководещите, сподели още Ваня Григорова. “Особено що се касае до нарастването на минималната работна заплата. Това ще се отрази доста тежко на българските жители и на управляващите”, разясни тя.

Икономистът съобщи, че в случай че на второ четене потребностите на хората в Здравната каса не бъдат чути, ще има митинги.

“Колегите, които са там, ще минат към безсрочни, ефикасни протестни дейности. Вече беше извършена едночасова стачка в понеделник, това ще продължи”, безапелационна бе Григорова.

Икономистът разяснява и политическата конюнктура у нас.

“Много е елементарно да приказваш за морал, когато си отвън политиката и е доста мъчно да го спазваш, когато към този момент си вътре”, съобщи тя и добави, че има опция “в идващите няколко дни да бъдат склонени и други депутати да се причислят към ръководещата коалиция, най-малко във връзка с гласуването и поддръжката за нея, тъй че да може да мине бюджетът”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР