Бюджетът ще бъде приет преди празниците. Като дата, зависи и

...
Бюджетът ще бъде приет преди празниците. Като дата, зависи и
Коментари Харесай

Росен Желязков: Бюджетът ще бъде приет преди празниците

" Бюджетът ще бъде признат преди празниците. Като дата, зависи и от графика на приемането и на Конституцията, тъй че ще бъде в един от дните – 20, 21, 22 декември ".
Това съобщи ръководителят на 49-ото Народно заседание Росен Желязков в Народно събрание, предава БГНЕС.

Желязков напомни, че в са заложение 1,8 милиарда лв. за капиталови разноски за общините.

" Това е по показателен размер. Това е и по типове работи и действия за инфраструктурни планове, свързани с пътната, ВиК инфраструктурата, с благоустрояването на общините до съответни планове, които би трябвало да бъдат довършени до 31 декември 2026 година ", изясни той.

Във връзка с изискването на Австрия за приемане на България и Румъния в Шенген, ръководителят на Народното събрание разяснява по този начин:

" Позицията ни и сега е, че чакаме да се присъединим към Шенген напълно - по сухопътен и въздушен път, отговаряме на критериите. Не мисля, че една държава-членка може да постанова каквито и да било условия, тъй като това значи, че приказва от името на всички страни в Европейски Съюз, без да има мандат. Аз не мисля, че която и да е страна има мандат от Екологичен потенциал, Европейска комисия да слага условия, които стоят отвън критериите за участие в Шенген. "

Това сподели шефът на Народното събрание Росен Желязков във връзка появилата се през вчерашния ден информация, че Австрия е подготвена да вдигне ветото си за Шенген във връзка с въздушната граница, в случай че страната ни ускори защитата на ГКПП-ата, одобри бежанци и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР