Бюджетът постига трайно повишаване на пенсиите. По предложение на Министерството

...
Бюджетът постига трайно повишаване на пенсиите. По предложение на Министерството
Коментари Харесай

Докато пенсионерите вият от глад, Асен си хвали бюджета: Постигаме трайно увеличение на пенсиите

Бюджетът реализира трайно повишение на пенсиите. По предложение на Министерството на труда и обществената политика се подвигат вдовишките пенсии за най-уязвимите самотни пенсионери. Това сподели министърът на финансите Асен Василев по време на разискването на проектобюджета на Държавното публично обезпечаване на тристранката.
Новият размер на минималната заплата следващата година ще е 933 лева, в случай че депутатите одобряват проектобюджета. В Черна гора тази година тя е 1042 лева, а в Северна Македония е 946 лева в този момент, в Сърбия тя е 1070 лева Това са страни с по-малък Брутният вътрешен продукт на глава от популацията у нас, а в Румъния е 1296 лева От всички наши съседи страни ние сме на опашката. Длъжни сме да не разрешаваме да се оформят гета с ниско възнаграждение, фалшив труд и изоставени райони, тъй като това се случва и в развити страни, в случай че ножицата в приходите се отвори, безапелационен бе Асен Василев. И изясни, че държавното управление желае да резервира подоходния налог. При едно съответно възнаграждение хората стартират да се замислят дали да се завърнат от чужбина, сподели още той.
Той бе безапелационен, че се реализира добър баланс и приходите порастват по-бързо от разноските.
Обърна внимание да се гледа в небосвод от 5-7 години, когато вторият дирек ще стане толкоз значим, колкото и първият.
За огромна част от уязвимите групи заплащанията от ДОО остават главен източник на приходи, сподели общественият министър Иванка Шалапатова.
Работодателите предстоящо не бяха съгласни с повдигането на минималната заплата и оптималния застрахователен приход. Синдикатите желаеха повече пари за заплати, компенсации за безработица и по-висок оптимален приход.
Всички пенсии ще се вдигнат по класическото швейцарско предписание от 1 юли 2024 година Според последните сметки това значи растеж на парите на възрастните с 11 на 100, написа 24 часа.
Минималната ще се вдигне с 57,53 лева до 580,57 лв. и това ще докара до нарастване на пенсиите, които зависят от нея – обществени и инвалидни.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР