Бюджетът, подготвен от служебното правителство вероятно ще бъде прекроен, най-малкото,

...
Бюджетът, подготвен от служебното правителство вероятно ще бъде прекроен, най-малкото,
Коментари Харесай

Бюджет 2022: Проектът на служебния кабинет вероятно ще бъде прекроен от редовния

Бюджетът, квалифициран от служебното държавно управление евентуално ще бъде прекроен, най-малкото, тъй като структурата на министерския съвет, която бъдещата коалиция би предложила, ще е друга.

Ако страната ни влезе в новата година без утвърден бюджет, това ще е казус.

Служебно държавно управление приготви бюджета за 2015 година година, само че тогава идващият постоянен кабинет съумя да го внесе в Парламента в точния момент. Според настоящия длъжностен финансов министър не би било проблем, в случай че идната година стартира без утвърден бюджет.

„ Спазваме закона ние сме длъжни да го създадем. Трябваше да има проектобюджет до края на октомври - тогава нямаше Народно заседание. Когато се образува държавно управление, те ще имат опцията да го поправят “, уточни Валери Белчев.

Изготвеният от Белчев проектобюджет се разминава с вижданията на възможните последващи ръководещи - и за размера на минималната заплата, и за пенсиите, и помощите към тях. Подготвеният план, обаче, ще се употребява като основа, разяснява Асен Василев, евентуална номинация за финансов министър.

„ Текущият бюджет може да издържи януари и февруари без да има срив в обществените заплащания, без да се затрудни действието на всички държавни структури. Ще има задоволително пари и за поддръжка на бизнеса и така нататък – заложени са. Това ни дава глътка въздух, само че бюджет би трябвало да имаме оптимално бързо “, съобщи Василев.

Междувременно от финансовото министерство прецизираха, че оптималният дълг, който може да се тегли следващата година няма да е до 12 милиарда лв., а до 10.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР