Бюджетът не е антисоциален, след като в него са включени

...
Бюджетът не е антисоциален, след като в него са включени
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Да инвестираме в производителността на труда

Бюджетът не е противообществен, откакто в него са включени всички обществени ограничения, признати от последните два Народното събрание. Това съобщи финансистът Любомир Каримански в студиото на Българска национална телевизия.

" Бюджетът не е противообществен, няма по какъв начин да е противообществен при изискване, че се приложиха всички законодателни промени в 47-ото и 48-ото Народно събрание, имаше задоволително обществени ограничения и в двете Народно събрание, които са отразени в законодателната стратегия и на двата Народното събрание, тъй че не може да се назова противообществен. Този бюджет отразява действителността, " сподели финансистът.

Каримански предложи да се влага в продуктивността на труда и енергоемкостта на стопанската система и обърна внимание, че страни, които ни се дават за образец са създали точно това. Според него няма по какъв начин да продължи обстановката, при която дребна група от популацията да устоя една доста по-голяма група и това на фона на неприятната демография.
 КНСБ против бюджета, предлага буфери в налозите
КНСБ против бюджета, предлага буфери в налозите

Според Виолета Иванова единствено нарастването на налог облага от 10 на 15% ще донесе доходи в бюджета в размер на 2,5 милиарда лв.

" Тази година няма да има толкоз висок стопански напредък, някои от еднократните фактори, които помагаха да се съберат повече доходи предходната година, в този момент ще бъдат по-слаби, въпреки всичко инфлацията оказва помощ на финансовия министър, като вдигате оборотите вдигате приходите и се събират повече налози, Данък добавена стойност и така нататък Сега ще има растеж, само че по-малък, тъй че би трябвало да се мисли по-обрано ", добави Лъчезар Богданов от Института за пазарна стопанска система.

Той предизвести, че би трябвало баланс сред това страната да си вземе дивидента от държавните компании и да употребява тази облага за вложения. Според него от военната промишленост да вземем за пример, която е натрупала огромни облаги, може да се вземе по-голям % от облагата под формата на дял - до 70 %, само че не може към всички компании да се подхожда с един критерий. Също по този начин, предизвести той, не може да не се влага в държавните компании. Част от облагите би трябвало да отидат за нови машини, технологии и така нататък

Богданов разказа и песимистичния сюжет, при който страната не успее да си " върже финансите ". Той предизвести, че в случай че ние не приемем по-мекия вид в този момент, който ще се отрази по-малко на хората и бизнеса, то в случай че след две или три години пристигна МВФ, той ще сложи страната на " ръчно ръководство " и по този начин или другояче ще ореже обществените разноски.
 Гълъб Донев не желае епитети към бюджета
Гълъб Донев не желае епитети към бюджета

Проектът за държавен бюджет е създаден по настоящо законодателство, както в приходната, по този начин и в разходната си част
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР