Бюджетът на Варна не може да функционира наради обжалване на

...
Бюджетът на Варна не може да функционира наради обжалване на
Коментари Харесай

Областният управител блокира неоснователно бюджета на Варна, според депутати от ГЕРБ-СДС

Бюджетът на Варна не може да действа наради обжалване на две решения на Общинския съвет от страна на регионалния шеф Благомир Коцев, тъй като те касаят приходната част на бюджета. Община Варна не може да извършва главните си действия по обучение, опазване на здравето, в обществената сфера и да осъществя главните си планове.

Това обявиха на конференция варненските депутати от ПГ на ГЕРБ/СДС Павел Христов, Славена Точева, Бранимир Балачев и Красен Кралев за върнатите за преразглеждане от регионалния шеф Благомир Коцев решения за новия дълг и продажбата на общински парцели, оповестиха от ГЕРБ.

Балачев разяснява, че блокирането на бюджета може да става по правомерност, а не по целенасоченост, както било направено.

" Платени ли са 10 000 лв. за правист да скалъпи заповедта за връщане и преразглеждане на двете решения от страна на регионалния шеф на Варна ", пита Балачев. По думите му напомни, че в изискванията на финансова и икономическа рецесия в страната националният бюджет е признат в края на март, не е отворена нито една национална стратегия за общините, а Варна има признат уравновесен бюджет без повдигане на локалните налози и такси.
 Съдът анулира решение за Обновена
Съдът анулира решение за " Пълдин туринвест ", трансферира акции на Пловскивския панаир

Решението може да се обжалва

Славена Точева пък ще апелира по във Върховния административен съд " безмълвния отвод " на регионалният шеф да отговори на въпрос за събраните средства по дарителската сметка за бежанците от Украйна , оповестена от него. " С какви средства се лъска имиджът на Благомир Коцев, от който вървят постове във " Facebook - трафика, спонсорирани от лицето Светослав Георгиев? Има ли той връзка с Центъра за бежанците във Варна и с регионалния координатор на Политическа партия Николай Стефанов ", попита тя.

СпоредКрасен Кралев хаосът с настаняването на бежанците от Украйна след 31 май става цялостен. " Хотелиерите по Черноморието, коитопредоставиха своите бази за приютяването им, са в суматоха преднастъпващия сезон. Те са принудени да анулират резервации на туристи.Бежанците не знаят къде ще бъдат настанени, става известно, че се предвиждатза тях почивни станции, които са резервирани с детски лагери илидържавни чиновници от съответните ведомства ", сподели той. " Чакаме отобластния шеф отговор какъв брой пари от преведените от Европейски Съюз 148 млн. евро са получени за най-големия бежански център във Варна ", добави Кралев.

Павел Христов пък разяснява тематиката с Морската градина във Варна. Той уточни, че десетки коли се движат по алеите, планувани единствено за пешеходци поради частните ползи на дребна група хора, обслужвани от регионалния шеф.
 648 млн. лева е проектобюджетът на Варна за 2022 година
648 млн. лева е проектобюджетът на Варна за 2022 година

Най-важният финансов документ на общината следва да бъде гласуван идната седмица

" Почти четири пъти се апелираха заповедите на кмета Иван Портних за прекъсване на достъпа на коли в Морската градина през годините, в това число и от настоящия регионален шеф като физическо лице и обвързван със фамилните си компании. Сега да сте чули Коцев да е подхванал ограничения за ограничение на колите и случаите в парка, или " зелените " или тъй наречените десни да вървят с плакати? Не, тъй като един от най-големите приватизатори в Морската градина е фамилията на регионалния шеф. Защо преди шест месеца тематиката за Морската градина беше една, а в този момент внезапно стана друга? ", разяснява и Бранимир Балачев.

Според Кралев се обрисуват и неприятни вероятности в живота на варненци, а и на всички българи - обедняване, банкрути в бизнеса, поради цените на тока и газа. " Очевидно някой е намерил доста бърза скица да се върнат медиаторите в енергетиката и компании, близки до ръководещите, да се настанят по веригата и да вземат комисиони, които по пресмятане на специалистите излизат по 54 млн. евро от газа за месец, ", посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР