Бюджетът на Столична община за 2018 г. ще започне да

...
Бюджетът на Столична община за 2018 г. ще започне да
Коментари Харесай

Столична община по нов начин обсъжда бюджета си

Бюджетът на Столична община за 2018 година ще стартира да се приема по-рано тази година за разлика от предходните. Има направена нова процедура и детайлите към този момент са ясни.

Специално за задачата беше основана работна група , чиято активност бе утвърдена от общ съветници, с цел да започва разискването на бюджет 2018 още в миналата година, а не както до момента в първите 3-4 на актуалната.

Още в този момент в комисиите може да стартират разискванията на бюджета , изясни зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов пред публицисти на днешната сесия на СОС.

СОС с мнозинство одобри отчета за осъществяване на Бюджет 2016. Приходната част е изпълнена на 100% и има 51 млн. лева повече спрямо миналата, разгласи още Дончо Барбалов.
Той разяснява, че сега се готви нов закон за обществените финанси и съгласно него общините няма да могат да подписват контракти, в случай че не са изпълнили приходите, заложени в бюджета.

Новият метод на приемане на Бюджет 2018 ще бъде като тестови и в случай че мине процедурата сполучливо, ще си го разпишем в разпоредба , съобщи Барбалов.

От осъществяването на Бюджет 2016 е удовлетворена и кметът Йорданка Фандъкова, като съгласно нея най-хубавата оценка е дадена от външни институции - Сметна палата и Международната рейтингова организация, която удостоверява позитивната политика за развиването на Столичната община.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР