Бюджетът на програмата за инвестиции на бизнеса във ВЕИ проекти

...
Бюджетът на програмата за инвестиции на бизнеса във ВЕИ проекти
Коментари Харесай

Бюджетът на програмата за ВЕИ проекти на бизнеса може да се увеличи над предвиденото

Бюджетът на програмата за вложения на бизнеса във ВЕИ планове по Плана за възобновяване евентуално ще бъде повишен. Това се разбра от думите на Александър Пулев, министър на нововъведенията, който взе участие в конференция, отдадена на енергeтrката, проведена от " Капитал ".

В момента програмата е с бюджет от 200 млн. лева като кандидатстването стартира на 15 февруари и ще продължи до 15 май. Програмата, по която компаниите аплайват с планове за построяването на лични ВЕИ и акумулатори за локално предпазване на сила се управлява от Министерството на нововъведенията и растежа.
 Фотоволтаична апаратура за начинаещи Фотоволтаична апаратура за начинаещи
Пулев уточни, че регулярно ще дава информация за интереса по програмата до вицепремиера Атанас Пеканов поради упования мощен интерес концепцията бюджетът да се усили, тъй че парите да стигнат до всички претенденти, които дават отговор на условията.

Допълни, че Българската банка за развиване готви артикул в помощ на утвърдените бизнеси, който съставлява мостово финансиране. Безвъзмездната финансова помощ, която могат да получат компаниите, е от 75 хиляди лева до 1 млн. лева, като мярката е ориентирана към микро-, дребни, междинни компании и сдружения с до 3 хиляди чиновници от разнообразни стопански браншове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР