Бюджетът на общината е балансиран по приходна и разходна част

...
Бюджетът на общината е балансиран по приходна и разходна част
Коментари Харесай

За първи път! Бюджетът на община Вършец ще е над 10 милиона

Бюджетът на общината е уравновесен по приходна и разходна част и е в размер на 10 731 000 лева Приходите за делегирани държавни действия са 5 702 530 лева, а приходите за общински действия – 5 028 470 лева
"За пръв път бюджетът на община Вършец надвишава 10 млн. лв.. За пръв път финансовата стратегия на общината надвишава 2 млн. лв. – 2 387 919 " акцентира инж. Иван Лазаров, кмет на общината.
Задоволство от Проекта за бюджет изрече и ръководителят на общинския съвет инж. Анатоли Димитров.
"Може би това е най-важният документ и справочник за работа на администрацията за 2021 година. За 10 години има над 100% растеж в бюджета на община Вършец. Трябва да кажем, че тази смяна не е подарък, тя е с помощта на работата на цялата общинска администрация и на екипа на кмета. Също по този начин и на всички общински препоръки до в този момент, които непроменяемо са подкрепяли бюджета на общината. Работата на общинска администрация понижава зависимостта на бюджета на общината от централната власт. Разбира се държавните доходи към момента имат превес – 53%, само че да вземем за пример през 2012 година са били към 60%. Дори на пръв взор тези дребни проценти те демонстрират, че се работи в вярната посока и има някаква форма на децентрализация, която разрешава общината да се развива независимо. В изискванията на пандемия Общината се оправи доста добре с осъществяването на бюджета за 2020 година – не спря нито една активност, без да се усилват таксите и при опазване на високото качество ", сподели той.
Предвидени са средства за поправки на пътища и улици, на алеята с чинарите, на обекти и здания в града и съставните села. Чистотата и озеленяването ще продължат да бъдат приоритет, с цел да се поддържа добър тип на града като курорт. Бюджетът е обществено насочен, като няма да се усилват таксите за обществени услуги, ще продължи активността на Домашния патронаж, където се подготвя храна за ЦНСТ и храната по Националната стратегия „ Осигуряване на топъл обяд “, където се хранят 130 обществено слаби хора. От тази година като делегирана от страната активност започва и даване на обществена услуга „ Асистентска поддръжка “. Осигурени са средства за 28 консуматори и одобрена бройка на 9 броя обществени асистенти. Ще продължи финансовата поддръжка за клубовете на пенсионерите. За спортните клубове са планувани 20 000 лв.. Отделени са 27 600 лева за ремонт на Дома на покойника, чиято постройката е построена 1976 година. Още 20 000 лева са планувани за настоящ ремонт на алеи в гробищния парк. Продължава финансирането на дейностите от културния календар и програмата за развиване на туризма. Планирани са 50 000 лева за настоящ ремонт и довършителни действия на постройката на Общинска музейна колекция.
Основни цели на плана за бюджет са:
• Запазванe размера и повишение качеството на обществените услуги, предоставяни от общината;
• Запазване равнището на действие на всички действия, финансирани от бюджета на община Вършец през 2021 г.;
• Повишаване събираемостта на вземанията и оптимизация на разходите;
• Запазване размерите на локалните налози и такси;
• Развитие на обществената и частна общинска собственост;
• Икономическо развиване на общината и увеличение на заетостта;
• Максимално асимилиране на всички средства, извоювани от общината по утвърдени планове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР