Бюджетът на Европейкия съюз за 2023 г. трябва да се

...
Бюджетът на Европейкия съюз за 2023 г. трябва да се
Коментари Харесай

Бюджетът на ЕС за 2023 г. фокусиран върху Украйна, енергетиката и пандемията

Бюджетът на Европейкия съюз за 2023 година би трябвало да се концентрира върху Украйна, енергетиката и пандемията, взеха решение на съвещанието си евродепутатите в гласувана от тях позиция. Общият бюджет, избран от Европейския парламент за идната година е 187 милиарда и 300 милиона евро. Това оповестиха от Пресслужбата на Екологичен потенциал.
Възстановено е нужното финансиране за основни стратегии, съкратени от държавните управления на страните от Общността. Над 850 милиона евро са добавени за по-добро справяне с последствията от войната в Украйна. Има доста нарастване за стратегии по „ Еразъм+ “, дейности в региона на климата и трансевропейските мрежи. 
Одобрената от евродепутатите сума надвишава с един милиард и 700 милиона сумата, препоръчана в плана на Европейската комисия. Гласуването слага началото на триседмични „ помирителни “ диалози с Европейския съвет за реализиране на съглашение за бюджета за идната година. След това би трябвало гласоподаване от Парламента и сключване от неговия ръководител.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР