Бюджетът на Държавното обществено за 2023 г. ще бъде подкрепен

...
Бюджетът на Държавното обществено за 2023 г. ще бъде подкрепен
Коментари Харесай

ГЕРБ ще подкрепи бюджетът на Държавното обществено за 2023 г.

Бюджетът на Държавното публично за 2023 година ще бъде подсилен от ГЕРБ-СДС, тъй като той е необходим. За идната година не може да разчитате на нашата безусловна поддръжка. Това сподели някогашната обществена министърка Деница Сачева по време на дебатите на първо четене в Народното събрание.

В бюджета за тази година са заложени парите от нарастването от 1 юли с 12%. От 1 август минималните осигурителни вноски ще се вдигнат със 70 лева Така ще се изравнят с минималната заплата от 780 лева

След месец най-ниският предел ще е 780 лева и за самоосигуряващите се, както и за земеделските стопани и тютюнопроизводители.

Втората година от майчинството още веднъж ще се изравни с минималната заплата. Това ще важи със задна дата – 1 януари 2023 година 780 лева ще е и компенсацията за бащите, които имат право на 2 месеца заплатен отпуск за развъждане на дете до 8 години.

Според нея пенсионно обезпечаване стартира да има данъчен темперамент. Вече над 10 милиарда лв. идват от налози, сподели още тя.

Пенсия у нас се взема приблизително 21 година и 4 месеца, а междинна възраст на пенсионерите е 73 година и 5 месеца. Сега тя се получава с шест месеца по-дълго. Преди 10 година пенсиите са се плащали приблизително 20 години и 8 месеца.

Тя обърна внимание, че 40% от младите са на мнение, че не е закононарушение да се работи без трудов контракт.

ГЕРБ-СДС е срещу обществени заплащания да се обвързват с минималната заплата, тъй като това би оказало доста сериозен напън върху увеличението ѝ.

Сачева изясни, че сред първо и второ четене ще внесат повдигане на заплатите на чиновници в Национален осигурителен институт, с цел да може да се компенсира насъбраната инфлация.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР